İZMİR

Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun ölümüyle sonuçlanan öğrenci kavgasına ilişkin biri tutuklu 32 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Nurullah S, taraf avukatları, Çakıroğlu'nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu hazır bulundu. Terör örgütü PKK'nın sorumlularından olduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan ve bu davada tutuksuz yargılanan Cihat B, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle (SEGBİS) duruşmaya katıldı.

SEGBİS'le kayıt altına alınan duruşmada basın mensupları ve izleyiciler salona alınmadı.

Yurt dışındaki firma hard diski onaramadı

Mahkeme başkanı, olayın yaşandığı kafeteryada kırılan hard diskle ilgili olarak yurt dışındaki bir firma tarafından hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını belirterek, raporda hard diskin içerisindeki veri kurtarma işleminin gerçekleşemediğini açıkladı.

Hard diskin dört yüzeyindeki hasarın giderilemez ve onarılamaz olduğunun vurgulandığı raporda, disk üzerinde gerçekleştirilen yoğun çalışma ve birebir parça değişimleri yapılmasına rağmen mühendislerin herhangi bir sayısal delile erişemediği ifade edildi.

Geçen duruşmada ifade verdiği esnada kısa süreli baygınlık geçiren kampüsteki kafeteryada çalışan İ.Z, tanık olarak ifade verdi.

Mahkeme heyeti, sanık Nurullah S'nin tutukluluğunun devamına ve olay yeri görüntülerinin yeniden incelenmek üzere Jandarma Kriminal Daire Başkanlığına gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Muhabir: Ömer Süt

Kaynak: AA