İZMİR

Ege Üniversitesinde (EÜ) Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun vefat etmesiyle sonuçlanan öğrenci kavgasına bağlı 1'i vakfedilmiş 32 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, vakfedilmiş maznun Nurullah S, yıldırı örgütü PKK'nın sorumlularından bulunduğu iddiasıyla İstanbul'da tutuklanan ve bu davanın tutuklanmadan sanığı Cihat B. ile yan avukatları, Çakıroğlu'nun anası hasret Erdem, babası Fuat Mahir Çakıroğlu katıldı.

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, AK Parti milletvekilleri Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, İzmir, Gümüşhane, Uşak ve Aydın baro başkanlarının da izlediği duruşmaya, matbuat mensupları ve seyirciler alınmadı.

SEGBİS ile yük dibine tahsil edilen duruşmada etiket kontrolü yapılmasının peşi sıra sanıkların ifadeleri fiş ve darülfünun kafesinin mensupları Sevcan Sertkaya ve Reyhan Zorlu delil namına dinlenildi.

Sertkaya ifadesinde, maznun Nurullah S'yi elinde hunriz bıçakla gördüğünü, peşinde Cihat B'nin olduğunu söyledi.

Davayı yarına erteleyen murafaa heyeti, duruşmaların cuma namazı gününe derece devam etmesi sonucu verdi.

Bu arada, adalet sarayı uğrunda birleşen Ülkü Ocakları üyesi ortak grup, Çakıroğlu'nun posterini taşıyarak matbuat açıklaması yaptı, murafaa boyunca adalet sarayı uğrunda durup durup sav söz attı.

Muhabir: Gülcan Kaplan

Kaynak: AA