Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün de sanıkları arasında bulunduğu davanın 2. duruşması öncesi çok sayıda kişi adliye önünde toplandı. Duruşmaya ara verildiği sırada Cübbeli Ahmet Hoca'nın, daha önce Medine'ye gitmek için aldığı karardan vazgeçtiğinin açıklanması kalabalık arasında sevinçle karşılandı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önüne binlerce kişi, şiddetli yağmura rağmen adliye önünde toplandı. Başlarına 'Hepimiz Cübbeliyiz" yazılı bantlar takıp, "Senin tertemiz şerefine inandık. Şerefsizce iftirada bulunanlara asla inanmadık, inanmayacağız.", 'Hocamız Tertemiz" yazılı pankartlar açan kalabalık, haremlik-selamlık şekilde adliye önünde beklemeye başladı. Kalabalık grup için polis, yoğun güvenlik önlemi aldı. Kadınların çarşaflı erkeklerin çoğunluğunun ise cübbeli ve sarılıklı olduğu grup içinde çok sayıda çocuk olması da dikkat çekti.

MEDİNE'YE GİTMİYOR

Öte yandan duruşmaya ara verildiği sırada, Cübbeli Ahmet Hoca'nın basın danışmanı olduğunu söyleyen Özay Oral, basın mensuplarının yanına gelerek, 'Hocamız kalabalığa teşekkür ediyor. Eğer kimse gelmeseydi Medine'ye gidip orada yaşacaktı. Ancak bu kararından vazgeçti" dedi.

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ’nün saat 10.00’da başlaması beklenen duruşması için Çağlayan’daki Adliye Sarayı’nın önüne binlerce İsmailağa Cemaati mensubu toplandı.

Cemaat mensupları sabahın erken saatlerinden itibaren meydandaki yerlerini aldı. Boynunda görevli kartı taşıyan kadın ve erkek müritler meydanı ikiye bölerek harem selamlık haline getirdi. Alana girişlerden itibaren kadınlar ver erkekler kendilerine ayrılan alanlara geçmeye başladı.