Çağlayan adliyesinde kavga haberine düzeltme! 

Olaya karışan takip elemanı, kavga olayını tamamen inkar etti. Olay şöyle gelişmiş;

Tartışma icra müdürü ile takip elemanı arasında değil dosya görevlisi ile takip elemanı arasında geçmiş. Takip elemanı, dosya görevlisinden dosya istiyor, görevlinin cevabı;

-          “200 tane dosya var, hangi biriyle ilgileneyim, memurlara sor diyerek”  tepki gösteriyor

“Manyak” sözünü icra müdürü değil, dosya görevlisi söylemiş, tartışma bunun üzerine çıkmış.

Olayın tamamı kamera kayıtlarında mevcut olacağından her ne kadar takip memuru olayı inkâr etse de maddi olay kamera kayıtlarında mevcut olduğundan haberi düzelterek yayımlamakta bir sakınca görmüyoruz. İlk haberde olduğu gibi icra da takip elemanı ve dosya görevlisi birbirinin üzerine yürüdüğü delgeçlerin fırlatıldığı görgü tanıkları tarafından ısrarla doğrulanmaktadır.

Bu arada sitemizi icra müdürü arayarak olayın yanlış aktarıldığını söyledi ve haberin kaldırılmasını istedi. Biz haberi kaldırma yerine bu şekilde düzeltmeyi tercih ettik.

adaletbiz.


Haberin ilk hali şöyleydi;


İstanbul Çağlayan Adliyesinin 35. İcra Dairesinde icra müdürü ile bir takip elemanı arasında kavga çıktı. İcra müdürünün kendisinden dosya isteyen takip elemanına  " git memurlardan sor, bana ne soruyorsun manyak" demesi üzerine takip elemanı ile icra müdürü arasında kavga başladı.

Takip elemanı; "ben evli barklı adamım haddini bil , sen benimle nasıl konuşuyorsun, daha önce başına birşey gelmişti gene gelir bak" demesi üzerine icra müdürü "sen beni tehdit mi ediyorsun lan" diyerek takip elemanına saldırdı. 

Kavga sırasında yumruklar ve delgeçlerin havada uçtuğunu söyleyen adliye çalışanları oldukça gergin anlar yaşandığını ve güvenliğin çağrılması üzerine takip elemanın kaçtığını, icra müdürünün ise tutanak yazdırdığını söylediler.


adaletbiz