Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bir talimat vererek Çağlayan Adliyesi önünde yapılacak basın açıklamalarına izin verilmeyeceği haberini İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve adliyenin basın sözcüsü Ateş Hasan Sözen’e sorduk.

Sözen, “Böyle bir karar falan alındığını sanmıyorum. Bu konunun tartışması olmuştur ama yapılacak bir şey değil, adliyenin dışı bizi ilgilendirmez” dedi.

AA haberinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı sonrası basın açıklamalarının yapıldığı adliyenin C kapısı önünde çok sayıda çevik kuvvet ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Haberde, polislerin bu bölgede eylem veya basın açıklaması yapmak isteyenlere izin vermeyeceği, grupları adliyenin karşısındaki meydana yönlendireceği bilgisi yer aldı.

bianet’in ulaştığı Sözen şöyle konuştu:

“Benim bilgim yok, olabilir yani böyle bir şey konuşuluyordu ama henüz böyle bir şeyin gerçekleştiğini bilmiyorum şu anda. Öyle bir karar falan alındığını sanmıyorum. Adliyenin basın sözcüsüyüm, şu anda öyle bir şey yok.”

Sözen, bu yasaklamanın Başsavcılığın gündeminde olup olmadığı sorusunu ise “Tartışması olmuştur ama yapılacak bir şey değil, Adliye'nin dışı bizi ilgilendirmez” diye cevapladı. (BK/HK)