(soL - Haber Merkezi) ÇHD, tutuklu yöneticileri için ilk duruşmaların öncesinde bir imza kampanyası başlatıldı.

ÇHD'nin imza metni şöyle:

Değerli Dostumuz, Müvekkilimiz, Meslektaşımız;

Çağdaş Hukukçular Derneği’ni, 1974 yılından bu yana sürdürdüğü meslek, onur ve adalet mücadelesinden tanıyorsunuz.

Genel Başkanımızın da aralarında bulunduğu dokuzu tutuklu yirmi iki üyemiz hakkında açılan davanın ilk duruşması 24-25-26 Aralık 2013 tarihinde Silivri Hapishane Yerleşkesi Duruşma Salonu’nda başlıyor.

18 Ocak 2013 günü yapılan operasyon sonrasında tutuklanan ÇHD Genel Başkanı Av. Selçuk Kozağaçlı, İstanbul Şube Başkanı Av. Taylan Tanay, İstanbul Şube Sekreteri Av. Güçlü Sevimli, İstanbul Şube yöneticisi Av. Günay Dağ ve üyeleri Av. Ebru Timtik, Av. Barkın Timtik, Av. Naciye Demir, Av. Şükriye Erden ile Ankara Şube Yöneticisi Av. Betül Vangölü Kozağaçlı hukuka aykırı ve keyfi bir şekilde halen özgürlüğünden yoksun durumdalar.

Bu süreçte yapılan tüm kara propaganda faaliyetlerine rağmen; aslında bu davanın, avukatlık mesleğinin ve özellikle politik ceza davalarında yürütülen avukatlık faaliyetinin suçlanması ve yargılanmasından ibaret olduğunun bilincindeyiz. Çağdaş Hukukçular Derneği’nin sadece siyasal, sendikal ve toplumsal muhalefetin değil, yoksulların, ezilenlerin, devlet karşısında çaresiz bırakılmış halkın avukatlığını yaptığı için hedef olarak seçildiğinin farkındayız.

Bizler mümkün olan en geniş katılımla mesleğimizin ve meslektaşlarımızın arkasında durduğumuzu göstermek kararlılığındayız.

Sizlerden de başlattığımız bu imza kampanyasına, imzanız ile destek olmanızı bekliyoruz.

İmza için: AVUKATIM/MESLEKTAŞIM DERHÂL SERBEST BIRAKILSIN!

ÇHD GENEL MERKEZİ