Adana’da Barış ve Demokrasi Partisi’nin (BDP) açtığı ‘Demokratik Çözüm Çadırı’nda, anadilde sağlık hakkına değinerek, “Organ bağışı günah mı?” ve “Yeşilkartlıların akıbeti ne olacak?” gibi soruları yanıtlayan Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ile Dr. Ömer Ekşi’ye ‘PKK propagandası yaptıkları’ suçlamasıyla yedi buçuk yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Davanın gerekçesiyse bu ziyaretin görüntülerinin yayımlandığı Roj TV’ye ait bir dakikalık haber bülteni ve iki doktorun konuşması sırasında çadırdaki bir kişinin Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını tutması...Adana Sağlık Müdürlüğü de iki doktor hakkında ‘disiplin soruşturması’ başlattı.

BDP’nin ‘Demokratik Çözüm Çadırları’nın bir benzeri de Adana Seyhan’daki Ova Mahallesi’nde açılmıştı. Eski Adana Tabip Odası Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nden Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu ile aile hekimi Dr. Ömer Ekşi, BDP’lilerin daveti üzerine 13 Nisan’da çadırı ziyaret etti.

Roj TV’de izledik amirim!
Etkinlik aynı gün TV’nin haber bülteninde yayımlandı. Habere göre çadırda önce tiyatro grubu gösteri sundu; müzik dinletisi ve ardından Ortadoğu üzerinde bir tartışma yapıldı. Sonra da Prof. Dr. Küçükosmanoğlu, sağlık konulu bir konuşma yaptı ve anadilde sağlık hakkının önemine değindi. Çadırdaki bir kişiyse Öcalan’ın fotoğrafını tutuyordu. Roj TV’yi izleyen Terörle Mücadele polisi 1 dakika 19 saniyelik bülteni kaydedip savcılığa gitti. Kayıtta doktorların konuşmaları değil, yalnızca haberi seslendirenin anlatımları vardı. İki doktor, 25 Nisan’da kelepçelenip savcılığa çıkarıldı ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hekimler ifadelerinde sağlık hakkıyla ilgili konuşma yaptıklarını, Öcalan posterini görmediklerini söyledi. Adana Özel Yetkili Savcısı Zeki Yalçın, 10 Mayıs 2011’de bitirdiği iddianamede, iki doktoru ‘PKK propagandası’ ile suçlayarak, 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

İdari soruşturma var
Adana Özel Yetkili Savcısı Zeki Yalçın, 10 Mayıs 2011’de bitirdiği iddianamede, ‘Demokratik Çözüm Çadırı’nın Öcalan’ın talimatıyla açıldığını ve KCK belgelerinde de ‘Sağlık Hakkı Komitesi’nden bahsedildiğini savunarak, iki doktorun konuşmasını ‘örgüt propagandası’ diye niteledi. Sağlık Müdürlüğü de iki doktor hakkında ‘disiplin soruşturması’ açtı.
Radikal