İSTANBUL

İstanbul'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye yapılanması kapsamında yargılanan 11 sanıktan 7'si 3 yıl 1 ay 15 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen oranlarda hapis cezasına mahkum edilirken, 4'ünün dosyası ayrıldı.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7'si tutuklu 11 sanık ile avukatları katıldı.

Sanıklar, esasa ilişkin son savunmalarında, beraat talebinde bulundu. Sanık avukatları da müvekillerinin beraatini istedi.

Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan sanık Hakan Kapıyoldaş'ı 7 yıl 6 ay, sanıklar Ali Karatay, Emre Önalan, Erhan Alemdar, İhsan Can ve Süleyman Kurt'u 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanık Davut Güler'in, etkin pişmanlık olarak değerlendirilen beyanlarıyla örgüt içindeki konumu ve verdiği bilgilerin mahiyetini göz önüne alarak 3 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, sanıklar Akgün Dikoğlu ve Murat Baytar'ın dosyasını, ibraz ettikleri muayene ve tedavi evrakı nedeniyle ayrılmasına hükmetti.

Sanıklar Uğur Masat ve Saadet Özoğuz'un dosyası da "üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, dosya içerisindeki mevcut delil durumu, savunmaları nazara alındığında ek araştırma yapılması gerektiği" kanaatiyle ayrıldı.

Mahkeme heyeti hapis cezası verdiği tutuklu sanıklar Ali Karatay, Emre Önalan, Erhan Alemdar, İhsan Can, Süleyman Kurt ve Hakan Kapıyoldaş'ın bu hallerinin devamına, dosyasını ayırdığı tutuklu sanık Uğur Masat'ın ise adli kontrol şartıyla tahliyesine hükmetti.

Muhabir: Mustafa Hatipoğlu,Murat Kaya,Muhammed Enes Can

Kaynak: AA