ANKARA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında çoğu Başbakanlıkta görev yaptığı belirtilen 10 kamu görevlisi tutuklandı.

Başsavcılığın talimatıyla gözaltına alınan şüpheliler polis eşliğinde adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, 10 şüpheliyi de "FETÖ üyesi olmak" suçundan tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Şüphelilerin tamamı, sorgularının ardından tutuklandı.

Telefonlarında, FETÖ mensuplarının haberleşmekte kullandıkları Bylock programı bulunduğu belirtilen şüphelilerin çoğunluğunun Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme biriminde çalıştığı öğrenildi.

Bu arada FETÖ üyesi oldukları ve örgüte maddi destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 esnaf savcılık sorguları sonrasında serbest bırakıldı.

Ayrıca, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında daha önce tutuklanan bir er de savcılığın talebi üzerine, sulh ceza hakimliğince, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Muhabir: Barış Kılıç

Kaynak: AA