ANKARA

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani tarafından, Daily Sabah gazetesinin parlamentoda dağıtımının yasaklanmasını kınadı.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Parlamentosu'nun Hristiyan Demokrat Milletvekili Jeroen Lenaers'ın girişimleri sonrasında, Daily Sabah gazetesinin parlamento içerisinde dağıtımının yasaklandığı belirtildi.

"Basın tarihine geçecek kara bir leke"

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani tarafından verilen kararın, "basın tarihine geçecek kara bir leke" olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Hiçbir geçerli hukuki nedene dayanmayan bu karar, sadece Daily Sabah gazetesine ve Türk basınına değil, aynı zamanda çağdaş demokrasinin merkezi olduğunu iddia eden Avrupa'da, temel insan hakları, hoşgörü gibi kavramlara vurulmuş ağır bir darbe, Avrupa'da basın özgürlüğünün son derece zedeli olduğunu ortaya koyan bir örnektir.

Avrupa Parlamentosu Başkanının çağ dışı ve ön yargılı kararını şiddetle kınıyor, bu keyfi karardan en kısa sürede dönülmesini diliyoruz."

Muhabir: Duygu Yener

Kaynak: AA