SAKARYA

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Sakarya'da mülteci füru düşüncesince açılacak Geçici Eğitim Merkezi'ne ilişkin, 'İnşallah bundan halis muhlis mülteciler faydalanacaktır. Aslında halis muhlis illerimize bunun yaygınlaştırılması gerekiyor.' dedi.

Adapazarı ilçesindeki birlikte çadır salonunda 'Yetim Gülerse Dünya Güler Projesi' kapsamında planlı programa dahil olan Yıldırım, kullanmakta olanları Afganistan ve Suriye'de bombalara, Afrika'da açlığa mahkum fail zihniyete değme devir tanık olduklarını söyledi.

'Bir toplulukta şayet birlikte insan aç kendisine sabahlarsa Allah, o camia üstünden himayesini kaldırır' hadisini hatırlatan Yıldırım, 'Şimdi ego size soruyorum. Mahallenizde, sokaklarınızda, mevrut sığınmacılardan aç kendisine sabahlayan mevcut mı? Ulaşım ve enformasyon keder geliştikçe günah da artar. Burada en önemsiz birlikte çalışmayla Afrika'nın en ücra köşesine ulaştığımızda birlikte açlığı izale imkanınız varken gideremiyorsanız Allah size o himayeyi verir mi?' sanarak konuştu.

Yıldırım, baktıkları yetimlerin sayısını arttırmaya çalıştıklarını vurgulayarak evlatların delibozuk olduğunu, o sebeple bu çalışmalara dayanaklık etmek olunması icap ettiğini dile getirdi.

Programın arkası sıra Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Karaman Mahallesi'ndeki 'Mülteci Geçici Eğitim Merkezi' çalışmalarını inceleyici Yıldırım, yetkililerden bilgelik aldı.

Muhabir: Emre Ayvaz, Onur Orhan

Kaynak: AA