TBMM'deki dokunulmazlık görüşmelerine ilişkin Erdoğan, "Şu anda iktidar partisi, MHP diyorlar ki buralarda olmamaları lazım diyor. Bugün ki oylama ile inşallah hayırlı bir netice çıkarsa, bütün bu fezleke dosyalarını nereye gönderecekler yargıya. Bedeli neyse ödesinler. Olması gereken o değil mi? Eğer Parlamento'dan çıkmazsa, 1.2. turda yapılanlara bakılırsa bugün ki neticelerde Parlamento'da bu iş bitiyor. Ben inanıyorum ki referanduma gidildiği zaman Allah'ın izni ile en doğru kararı benim milletim verecektir. Bu tarihi bir oylama. Şu anda bitmek üzere olabilir. Bu tarihi oylamada ne var? Benim milletim bu ülkede suçlu olan Parlamenterleri, bu Parlamento'da görmek istemiyorlar" dedi.
 TBMM'deki dokunulmazlık görüşmelerine değinen Erdoğan, "Bölemeyecekler bizi. Onlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz. Onlar bir üst aklın uşaklarıdır. Bu tarihi bir oylama. Şu anda bitmek üzere olabilir. Bu tarihi oylamada ne var? Benim milletim bu ülkede suçlu olan Parlamenterleri, bu Parlamento'da görmek istemiyorlar. Hele hele bölücü terör örgütünün desteklediklerini bu Parlamento'da görmek istemiyor. Şu anda iktidar partisi, MHP diyorlar ki buralarda olmamaları lazım diyor.
Bunun bedelini niçin Parlamento ödesin. Bugün ki oylama ile inşallah hayırlı bir netice çıkarsa, bütün bu fezleke dosyalarını nereye gönderecekler yargıya. Bedeli neyse ödesinler. Olması gereken o değil mi? Eğer Parlamento'dan çıkmazsa, 1.2. turda yapılanlara bakılırsa bugün ki neticelerde Parlamento'da bu iş bitiyor. Ben inanıyorum ki referanduma gidildiği zaman Allah'ın izni ile en doğru kararı benim milletim verecektir" diye konuştu.

Kaynak: DHA