ANKARA

Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, İtalya ile eş düzenlenen plan ile halkın çalışan biçimde bütçe sürecine müdahale edilmesini sağlayacak ve bölüt seslenme fail bilgilerin toprak alacağı Avrupa standartlarında birlikte 'vatandaş bütçesi' anlayışını getireceklerini bildirdi.

Bakanlıktan meydana getirilen mukayyet açıklamaya göre, Türkiye-İtalya ortaklığıyla meydana gelen 'Genel Yönetim Mali İstatistiklerinin Sunumuna ve Kullanımına İlişkin Kapasitenin Geliştirilmesi' mevzulu Avrupa Birliği (AB) eşleştirme projesinin açım toplantısı, Sayıştay'ın Gölbaşı tesislerinde gerçekleştirildi. Toplantıya Yavilioğlu'nun yanı sıra, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Seyit Ahmet Baş, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Luigi Mattiolo, İtalya Ekonomi ve Maliye Bakanlığı Devlet Hesapları Başkanı Daniele Franco, Muhasebat Genel Müdürü Ertan Erüz ve öbür ilgilendiren bürokratlar katıldı.

Yavilioğlu, buradaki konuşmasında 1 milyon 58 bin avroluk bütçesi mevcut projenin finansmanının tamamına yakınının AB çeşidinden sağlandığını aktardı. 2000'li yılların esasen buyana amme finansal idare sisteminin modern birlikte tatlı baştan yapılandırıldığını tamlayan Yavilioğlu, saydamlık ve matematik verilebilirliğin önemini vurguladı.

AB ülkeleriyle kolektif düzenlenen eşleştirme projeleriyle çapraz ortaklaşa iş ve kültürel etkileşimin yanı sıra, AB kazanımlarının faydalanıcı devletlere aktarılabildiğini tabir fail Yavilioğlu, gerçekleştirilecek projeyle halkın çalışan birlikte biçimde bütçe sürecine müdahale edilmesini sağlayacak ve bölüt seslenme fail bilgilerin toprak alacağı Avrupa standartlarında birlikte 'vatandaş bütçesi' anlayışının getirileceğini kaydetti. Yavilioğlu, gerçekleştirilecek projeyle devletin finansal durumunun hâlâ ayrıntılı çözümleme edileceğini ve hâlâ saydam birlikte finansal yapıya kavuşulacağını da belirtti.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

Kaynak: AA