TBMM (AA) - Meclisin, 2016 yılı bütçe maratonu 20 Ocak Çarşamba haset başlayacak.

TBMM Başkanlığına verilen 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ve 2014 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı ile Sayıştay raporlarının görüşülme takvimi anlaşılan oldu.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, bütçeyi 20 Ocak Çarşamba haset Plan ve Bütçe Komisyonuna sunacak. Bütçenin hepsi üstündeki görüşmeler 25 Ocak Pazartesi haset yapılacak. Daha sonradan gözaltı ve büyüklenme bütçeleri ele alınacak.

TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ile Kamu Denetçiliği Kurumu bütçeleri 26 Ocak Salı, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye İnsan Hakları Kurumu, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile RTÜK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, TİKA, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, AFAD, Mustafa Kemal Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Mustafa Kemal Atatürk Araştırma Merkezi, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu hesapları 27 Ocak Çarşamba haset görüşülecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine Müsteşarlığı, BDDK, SPK, Merkez Bankası ve TMSF bütçeleri 28 Ocak Perşembe, İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı bütçeleri 29 Ocak Cuma haset ele alınacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB Bakanlığı ve ilişkin kurumların bütçeleri 1 Şubat Pazartesi günü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ve ilişkin kurumların bütçeleri 2 Şubat Salı günü, Milli Savunma Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarının bütçeleri 3 Şubat Çarşamba, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarının bütçeleri 4 Şubat Perşembe, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bütçesi ise 5 Şubat Cuma haset görüşülecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilişkin kuruluşlarının bütçeleri 8 Şubat Pazartesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, Türkiye Adalet Akademisi, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile HSYK bütçeleri 9 Şubat Salı, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bütçeleri 10 Şubat Çarşamba haset ele alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, ÖSYM, YÖK ve mutluluk üniversitelerinin bütçeleri 11 Şubat Perşembe, Dışişleri Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı bütçeleri 12 Şubat Cuma haset ele alınacak.

Komisyon; Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, Kamu İhale Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Gelir Bütçesi, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu tasarılarının maddelerini 13 Şubat Cumartesi haset ele alarak bütçe üstündeki çalışmasını tamamlayacak.

Bütçenin Şubat kocaoğlan sonundan itibaren Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor.

Kaynak: AA