BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği öncülüğünde, sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla "Halep İçin Harekete Geç" kampanyası kapsamında toplanan 20 tır dolusu kömür, törenle Suriye'nin Halep şehrine uğurlandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Stadı otoparkında düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Hakkı Aygün, Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği (Balkanişbirliği) Başkanı Ali Sait Adiloğlu, Bursa 15 Temmuz Derneği Başkanı Mehmet Çakman ve diğer derneklerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Altepe, Haleplilere yönelik güzel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak kentteki sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle bölgeye daha önce 500 tıra yakın yardım malzemesi gönderdiklerini vurgulayan Recep Altepe, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti.

"Toplanan yardımları bölgeye göndermeye başladık"

Halep'te şu an büyük bir insanlık dramı yaşandığını, oradaki insanların yaralarına bir nebze olsun merhem olabilmek adına "Halep İçin Harekete Geç" adı altında bir kampanya başlattıklarını aktaran Aygün, "3-4 gün içinde Türkiye çapında, dünyanın da birçok noktasından yapılan desteklerle 420 tır temin etmiş durumdayız. Yardım miktarının 600'ü geçeceğini tahmin ediyoruz. Toplanan yardımları da bölgeye göndermeye başladık." dedi.

Muhabir: Vedat Yücebaş

Kaynak: AA