Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Lübnan ziyareti kapsamında Filistinli ve Suriyeli sığınmacıların yaşamış olduğu kampları görüşme etti.

BM Genel Sekreteri Ban, Ortadoğu turu kapsamında geldiği Lübnan'daki ikinci gününde, Filistinli sığınmacıların durma etmiş olduğu Nehru'l-Barid Mülteci Kampı ve Trablus şehrinde Suriyeli sığınmacıların yaşamış olduğu kampı görüşme etti.

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali el-Medeni ve BM Lübnan hususi Temsilcisi Sigrid Kaag eşliğinde kampa mevrut Ban, burada Sosyal Güvenlik Bakanı Reşid Derbas ve Filistin'in Beyrut Büyükelçisi Eşref Dabbur kabilinden karşılandı.

'Burada yaşananlar ve şu anki gidişat aşırı üzücü'

BM Genel Sekreteri Ban, Filistinli gruplar ve Lübnan ordusu ortada 2007 senesinde çıkan çatışmalarda kampın iri kısmının yıkma bulunduğunu hatırlatarak 'Az evvel birlikte ailenin üyeleriyle tanıştım. Aralarından birlikte avrat ağlamaya başladı. Anlamaya ve avunan etmeye çalıştım. Ama tek söz bunun düşüncesince tam değil. Burada yaşananlar ve şu anki gidişat aşırı üzücü.' dedi.Uluslararası topluluğu kampın gereksinimleri noktasında duygun olmaya çağıran Ban, 'Kampın inşasının tamamlanması düşüncesince 200 milyon dolar mesabesinde fona gerekseme var. İstanbul'da düzenlenecek Dünya İnsani Yardım Zirvesi'nde bu bap önceliğimiz olacak.' sanarak konuştu.

Kaynak: AA