Salı haset Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde konuşan ABD eski Hazine Bakan Yardımcısı Clay Lowery, ülkede edep bilimi bilimi kurumları ismi altında çalışkanlık gösterip federal hibeleri zat organizasyonuna aktaran dini grupların araştırılması ve soruşturulması icap ettiğini söyledi.

''AÇIKÇA HORTUMLANIYOR''

Lowery, ''Söz konusu iddiaların farkındayım. Birleşik Devletler'de edep bilimi bilimi hizmetleri sağlayıcı bazısı firmalar ve türlü hibeler alıyorlar ve bu paranın bir bölümü açık açık hortumlanıyor. Açıkçası böylesine menfi bir nesne oluyorsa bu ciddiye alınmalı soruşturulmalıdır'' dedi.

Kongre Üyesi Andy Barr'ın sorularını cevap veren Lowery, bu cins servet ibra sistemi içinde akıntı fail grupları en güzel Adalet Bakanlığı ve Hazine Bakanlığı'nın kuma çalışmasının ortaya çıkarabileceğini belirtti. 

Gülen örgütlenmesi için en sonuç geçtiğimiz Aralık ayında benzeşim suçlamalar ortaya çıkmıştı. Chicago-Sun Times gazetesinin eriştiği duruşma kayıtları Gülen irtibatlı the Concept Okulları'nın yöneticilerinin Amerika Eğitim Bakanlığı kabilinden okullara sunulan 5 milyon dolarındaki federal hibeyi paravana şirketlere veya kendilerinin kuma bulunduğu şirketlere aktardığını ortaya çıkarmıştı.

Sanıklardan birisinin 20 bin dolar tutarındaki bir meblağı Bank Asya'ya aktardığı fark bulunmuştu. Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) 2014'te bahis konusu okullara ilgili Illinois, Ohio ve Indiana'daki merkezlerini basarak başlatmış bulunduğu sormaca halen bitmeme ediyor.

Kaynak: HABER7.COM