BALIKESİR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ifade vermeye gitmeyen HDP'lilere yapılan operasyona ilişkin, "Bunlar gerçekten hukuk, kanun tanımayan, Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne karşı söylemleri olan milletvekilleri. Bütün konuşmalar Mecliste kayda giriyor, tutanak tutuluyor. Tutanaklar incelensin, bakılsın hepsi aslında suçtur." dedi.

Özlü, AK Parti Balıkesir İl Başkanlığını ziyaretinde, bir gazetecinin sorusu üzerine, terör soruşturması kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile 5 milletvekilinin tutuklanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın konuyu değerlendirdiğini anımsatan Özlü, şunları kaydetti:

"Buradaki milletvekili arkadaşlarımızla Hazirandan beri Meclisteyiz. Bu milletvekillerinin Mecliste yaptığı konuşmaları bir dinleseniz Genel Kurulda. Gerçekten çok kötü, anlatamam size. Bunlar gerçekten hukuk, kanun tanımayan, Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne karşı söylemleri olan milletvekilleri. Bütün konuşmalar Mecliste kayda giriyor, tutanak tutuluyor. Tutanaklar incelensin, bakılsın hepsi aslında suçtur. Konuşmalarının aşağı yukarı tamamı suçtur. Dolayısıyla şu anda hukuki mahkemeler devrede. Gereği yapılacaktır. Siyaseten bizim fazla birşey söylememize gerek yok. Savcılar, hakimler bu konuşmaları, eylemlere, söylemlere bakıp bir karar verirler."

Özlü, hep beraber Türkiye için çalıştıklarını, her hafta pazartesi günleri Bakanlar Kurulu toplantılarında gece geç saatlere kadar ülkenin geleceği için çabaladıklarını da sözlerine ekledi.

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Kaynak: AA