İSTANBUL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avcılar Denizköşkler Mahallesi Düğün ve Toplantı Salonu'nda düzenlenen AK Parti Avcılar İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, önemli ve tarihi bir sürecin arifesinde olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti kurulduğunda "Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak." dediğini anlatan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O dönemlerde milletten, milletin değerlerinden, milletle beraber siyaset yapmaktan korkanlar yine bugün aynı şekilde meydana çıktılar. CHP, milletten, milletin değerlerinden, milletin medeniyet anlayışından korkuyor. Onun için de milletle, milli iradeyle, milletin sistemiyle ilgili bir değişikliğin milletin önüne getirilmesine karşı çıkıyor. TBMM'ye bu dönüşümü, bu değişimi getirirken neler söyledi: 'Kan dökülür.' dedi, 'Cesedimizi çiğnersiniz.' dedi. Utanmadan, sıkılmadan bugün artık biraz hizaya geldiler. 'Millet hakemlik yapacak.' diyorlar. Günaydın beyefendi, günaydın. AK Parti döneminde millet hep bizim hakemimiz oldu, olmaya da devam etti. Şimdiden sonra artık ey CHP, milletin iradesi dışında, milli irade dışında herhangi bir güç odağı, milletin üstünde, milli iradenin üstünde olmayacak, olamayacak. Onun için bu referandumda hayırcılık yapıyorlar. HDP'nin neden hayırcılık yaptığını milletimiz biliyor. Onların bu ülkenin milli beraberliği, ortak hedefleriyle ilgili bir dertleri yok. Onlar PKK'nın, bölücü terör örgütünün emrinde görevlerini yapmak, aldıkları talimatları yerine getirmek için uğraşıyorlar."

Almanya ve Hollanda'da referandum etkinliğine izin verilmemesi

Türkiye'deki havalimanı, köprü, tünel yatırımlarından rahatsız olanların bulunduğunu anlatan Müezzinoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İşte şimdi Almanya'da, Hollanda'da yeni örnekler çıkartıyorlar. Diyorlar ki, 'Sayın Bakan kusura bakmayın bizde hukuk devleti, guguk devleti var. Daha önce izin vermiştik ama biz AK Parti'den, Türkiye'de evet çıkmasından, evet çıktığında Türkiye'nin hedeflerinden korkuyoruz. Kusura bakmayın, size salonları kapatıyoruz.' Sevsinler sizin demokrasi anlayışınızı? Sevsinler sizin işinize geldiği zaman hukuk, işinize geldiği zaman guguk devleti anlayışınızı. Bunlar ikiyüzlü değil, bunlar çok yüzlü çok. Tam tur dönüyorlar. Aynı salonları gidin şimdi CHP'ye veriyorlar. Aynı salonları HDP'ye veriyorlar. Aynı salonları zaten PKK ve farklı terör örgütlerine veriyorlar."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, Türkiye'de 18-25 yaş grubunda 8 milyon seçmen olduğunu belirtti.

CHP'nin gençlere referandumda "hayır" dedirtmeye çalıştığını savunan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Benim hakkımı, kendimi inkar etmeyi benden nasıl istersin niye demiyorsun ki? Sen seçilme hakkına 'hayır' derken, o zaman de ki 'Seçme hakkından da sen anlamazsın.' Seçme hakkını anlayabilen, bunu kullanabilen, TBMM'de 8 milyon seçmenin karşısında 18 genç olsa, 600 milletvekilinin arasında 18, 20, 25 genç tecrübe kazanır, 26'da 27'de o tecrübesiyle yeni Recep Tayyip Erdoğanlar çıkar. Biz istiyoruz ki, gençler arasından Recep Tayyip Erdoğanlar çıksın ama onlar Kılıçdaroğlu'na inanamadıkları, güvenemedikleri için 'Gençler arasından bir Kılıçdaroğlu daha çıkarsa bu da başımıza bela olur', 'önümüzü keser' diye gençlerden korkuyorlar. Biz korkmuyoruz. 19-20 yaşında gelsin, bu kürsülere çıksın."

Muhabir: Izzet Taskiran

Kaynak: AA