CHP'nin ''Gence Artı'' Projesi, Genel Merkezde düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, dün CHP'nin ''Aile Sigortası'' projesini tanıttıklarını bugün ise ''Gence Artı'' projesi için toplandıklarını söyledi.
Aile Sigortası'nın, yoksulluğu yönetmek değil, yoksulluğu bitirmek olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, bunun ancak CHP'ye yakışan bir çalışma olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, Aile Sigortası'nı Anadolu'nun her yerinde anlatacaklarını belirterek, ''Hep denirdi ki 'CHP yoksul kesimlerden oy almıyor, CHP'nin yoksul kesimlere yönelik projesi yoktu'. Belki büyük bir olasılıkla onların da CHP'den beklentisi yoktu. Ama şimdi bizim o kesimlerden beklentimiz, onların da bizden beklentileri oluştu'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Oda TV'de yapılan aramalar ve Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasıyla ilgili gelişmeleri hatırlatan gazetecinin, ''Sizin Soner Bey'le yaptığınız görüşmeleriniz de -ki siz anamuhalefet liderisiniz dokunulmazlığınız var- onlar da yasa dışı bir şekilde polis ve savcılık dosyasına eklenmiş görünüyor. Bunu nasıl değerlendireceksiniz?'' sorusu üzerine şunları kaydetti:

''Onu da merak ediyorum, Sayın Hasan Cemal ne yazacak acaba? Bir liderin telefonları dinleniyorsa, ev telefonları dinleniyorsa, sokaktaki yurttaş cep telefonuyla konuşmaktan korkuyorsa iş adamları dertlerini anlatmaktan korkuyorsa, gazetelerin ekonomi sayfalarını açtığınızda ekonomideki başarı öyküleri anlatılıyorsa, işsizlik bu kadar almış başını gitmiş, cari açık bu kadar artmış, bunlar görmemezlikten geliniyorsa bunu gazeteciler mi yazmıyor yoksa birileri rahatsız olmasın diye özellikle mi yazılmıyor? Niye bunu düşünmüyoruz, niye bunları görmüyoruz? Eğer bunları görmeyen duymayan bir tablo varsa bunun sorgulanması lazım. Daha önce de benim telefonların dinlendi. Dosyalarda var. Bir gazeteci bana soru sormuş, ben de yanıt vermişim. Davayla ilgilisi yok, niye konuyor oraya? Acaba bu hukuk dışılığı, AKP'yi savunanlar 'bu kadar da olmaz' diye  yazma sevgisini göstermiyorlar mı? Böyle bir şey olabilir mi? Sayın Seyfi Oktay ile telefonla görüşmüşüm. Görüştüm tabii. Herkesle görüşürüm. Bana dosya verecekti, yapılan yargı reformuyla ilgili dosya verecekti. Geldi dosya, masamın üzerinde duruyor. Ben çok kişiyle görüşürüm. CHP'li olmayanlarla da görüşürüm. Gazeteciler ararlar her gün görüşürüm. Bunların banda alınması, alınmaması bunlar demokrasi mi?  Acaba birileri kalkıp bunu eleştirme cesaretini niye göstermiyor medyada? Bizi eleştirme cesaretini gösterdiklerinin onda biri kadar niye iktidarı eleştirmiyorlar? Çekiniyorlar, korkuyorlar. Bunları bileceğiz.''
       
ALİ BABACAN HESAP BİLİYOR MU?
Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin Aile Sigortası'yla ilgili açıklamalarının ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın ''hesabın yanlış yapıldığı'' yönünde eleştirisi olduğunun hatırlatılması üzerine şöyle konuştu:

''Sayın Ali Babacan hesap biliyor mu? Gerçekten kuşkularım var. Hesap bilen adama sormak lazım, bu cari açık, bu işsizlik nedir diye? Hesap bilen adama sormak lazım, devri iktidarınızda yoksul sayısı 1 yılda 818 bin kişi arttı. Hesap bilene sormak lazım, yüzde 4 kalkınma hızıyla bu işsizlik nasıl çözülür? Hesap bilene sormak lazım, 12 milyon 715 bin yoksulu yönetmeye kalkıyorsunuz. Yoksulluğu sonlandırma değil'' diye konuştu.
           
HALK TV'NİN SONER YALÇIN'A DEVREDİLECEĞİ İDDİALARI
Bir gazetecinin ''Halk TV'nin Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Soner Yalçın'a devredileceğine ilişkin açıklamalar vardı. Böyle bir proje var mı hala? Yine basından şikayet ediyorsunuz. Acaba size bağlı olan Halk TV'nin böyle bir durumda olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, Halk TV ile bir bağlantıları olmadığını, hizmet satın alarak bedelini ödediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, Halk TV'yi devralmak isteyen çok kişinin kendilerine geldiğini, ancak onlara Halk TV yönetimiyle görüşmelerini söylediklerini anlattı.

Kılıçdaroğlu, ''Balyoz Planı'' davası kapsamında tutuklanan askerlerin eşlerinin Anıtkabir'i ziyaret edecekleri hatırlatılarak, CHP'nin tavrının sorulması üzerine herkesin hukuk ve demokrasi sınırları içinde istediği eylemi yapabileceğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir başka gazetecinin ''Tutuklanan 8. Kolordu Komutanı'nın gazetelere yansıyan haberlere göre Başbakan'ın izniyle annesinin cenaze törenine katıldı. Daha önce Sayın Mehmet Haberal benzeri bir durumda gidememişti. Böyle bir konuda Başbakan'ın devreye girmesi normal mi sizce?'' sorusunu yanıtlarken de ''Başbakan davanın savcısı zaten. Savcı devreye girmeyip kim girecek? Savcı da girer'' yanıtını verdi.
                    
GENCE ARTI PROJESİ
Parti Meclisi (PM) üyesi Aylin Nazlıaka, proje hakkında bilgi verdi.
Türkiye'de her 5 gençten birinin işsiz olduğunu savunan Nazlıaka, şöyle konuştu:

''Gence Artı Projesi kanalıyla gençlerin bireysel donanımlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla, iş arama teknikleri, hedefli yaşam, iletişim teknikleri, ikna yöntemleri, kariyer planlama gibi başlıklar altında eğitimler verilecek. Gençlere sektörler ve meslekler tanıtılacak. Ayrıca gençlerin kendilerine model alabilecekleri kişilerle tanışmaları da sağlanacak. Tüm katılımcılara eğitimler sonunda Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzaladığı katılım belgesi verilecek. Çekilişle bazı gençlere burs ve staj imkanı da sağlanacak.''
Nazlıaka, proje kapsamında şubat ve mayıs ayları arasında toplam 30 ilde etkinlik düzenleneceğini, ilk etkinliğin ise Kılıçdaroğlu'nun katılımı ile yarın Düzce'de yapılacağını söyledi.

Aylin Nazlıaka, proje kapsamında oluşturulan ''www.gencearti.com'' adlı internet sitesinin ilk gününde bin 500 kişi tarafından ziyaret edildiğini bunun da kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.

 

sendikalhaber