KOCAELİ

Kocaeli'de yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının, Bulgaristan'daki genel seçimler için oy kullanma işlemleri devam ediyor.

Gebze Kroman Çelik İlköğretim Okulu'nda saat 07.00'den itibaren sandık başına giden Bulgaristan vatandaşları, Bulgaristan Merkez Seçim Kurulunca, genel seçimlerde AB üyesi ülkeler dışında oy kullanacaklara getirilen Kiril alfabesiyle sandık kurulu önünde dilekçe yazma uygulamasına tepki gösteriyor.

Sandık kısıtlaması uygulaması üzerine çevre illerden gelmek zorunda kalan vatandaşların, sandık başında beyanname doldurma zorunluluğu nedeniyle seçim merkezlerinde uzun kuyruklar oluşuyor.

Vatandaşlardan 65 yaşındaki Behiye Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saat 11.00'den beri oy kullanmak için sırada beklediklerini söyledi.

Sandıkların geçen seçimlere göre eksik olduğunu söyleyen Işık, "Bizim oy kullanmamızı engellemek için mi yapıyorlar? Türkler kazanmasın diye mi? Şurada 2 veya 3 sandık olsaydı, insan burada bu rezilliği çekmezdi. 65 yaşında bir kadınım, kaç saattir ayakta bekliyorum. Yetmedi mi zamanında çektiklerimiz? Çocuklarımız, kendimiz az mı çile çektik? Yaşlılarımız Bulgar adıyla vefat etti." diye konuştu.

"Avrupa ülkesinin bunu yapması etik değil"

Vatandaşlardan Aygül Döndür de çifte vatandaş olarak görevlerini yapmak için sandığa geldiklerini ancak 3 saattir beklediklerini söyledi.

Oy kullanmadan buradan gitmeyeceklerini vurgulayan Döndür, "Vatandaşlık görevimizi yürütmekte ısrarlıyız. Her türlü engellemeye rağmen buradayız, gitmeyeceğiz. Oradaki vatandaşlarımıza destek için sonuna kadar buradayız. Avrupa ülkesinin bunu yapması etik değil. Bu zorluğu aşacağız." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Kadir Yıldız

Kaynak: AA