Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiası bugün tam 3 yılını doldurdu. 2 subay gözaltına alınıp serbest bırakıldı, kozmik oda arandı. Ne takipsizlik kararı verildi, ne de dava açıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast iddiası bugün tam 3 yılını doldurdu. Konuyla ilgili soruşturma başlatan ve Genelkurmay’ın kozmik odasında 26 gün arama yapan savcılık, aradan geçen süreye rağmen, ne takipsizlik kararı verdi, ne de dava açtı.

19 Aralık 2009 günü Arınç’ın Ankara’daki Çukurambar semtinde bulunan evi yakınlarında ihbar üzerine bir Albay ile bir Binbaşı gözaltına alınmış, Arınç’ın evinin adresi ve krokisi olan bir kağıdı da yutmak istedikleri öne sürülmüştü. Albay ve bir Binbaşı ‘’Suikast planlamak, silahlı örgüt kurmak, halkı hükümete karşı isyana tahrik” suçlaması ve tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi. Ancak mahkeme delil yetersizliğinden dolayı Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G’yi serbest bırakmıştı.

Albay E.Y.B. bilgi sızdırdığından şüphelenilen bir Albayı izlediklerini belirterek, olay günü cebinden çıktığı öne sürülen ve Arınç’ın adresinin olduğu kâğıt için, “ Üzerimde böyle bir not yoktu. Polisler bizi arabadan çıkarttığında kelepçeleyip üst araması yaptılar. Kağıdı polis cebime koydu’’ demişti.

ARINÇ DA BEKLİYOR

Binbaşı İ.G. de aynı kâğıt için, “Bizi araca koydular. Şoför polis araçtan inince, tutanak tutmak üzere getirilen kâğıtların altına baktığımda, E. albaydan çıktığı söylenen adresin aynısının bir A 5 kâğıdına yazılı olduğunu gördüm” demişti. Seferberlik Dairesi Başkanı da ‘’Bu arkadaşlarımız, bilgi sızdıran bir Albayı takip ediyorlardı. İzleme görevini ben verdim’’ açıklaması yapmıştı.

Subayların izlediğini söylediği Albay ile, Arınç’ın evi arasında yaklaşık 400 metre mesafe bulunduğu ortaya çıkarken olay günü Manisa’da bulunan Arınç, bugüne kadar ‘’Soruşturma ne oldu’’ biçimindeki tüm sorular için, ‘’Ben de merakla bekliyorum’’ demişti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise, TBMM’ye verilen çok sayıdaki önergeye ‘’ Gizlilik kararı bulunan soruşturma devam etmektedir’’ yanıtını vermişti. Kozmik odada arama yapan hakim ise Yargıtay’a üye seçilmişti.

GazeteVatan