Sabah erken saatlerde kent merkezine gelenler hiç beklemeden boğazı geçebilirken, öğle saatlerinden itibaren 1 kilometreyi bulan araç kuyruğu tatilcilerin dönüş yolunu zorlaştırdı.

Ramazan Bayramı arifesinde başta İstanbul olmak üzere Trakya'daki kentlerden tatilini geçirmek için yola çıkıp Çanakkale Boğaz geçiş hattını kullananlar bayramın son günüyle birlikte Ege sahilleri, Edremit Körfezi, Assos ve Bozcaada gibi turizm merkezlerinde tatillerini tamamlayıp, aynı güzergahtan dönüş yoluna geçti. Son gün Çanakkale feribot iskelelerinin yoğun olacağını düşünerek, bayramın ikinci günü dönüye geçen tatilciler, Çanakkale'de 1 kilometrelik araç kuyruğu oluşturmuştu. Geç saatlere kadar yoğunluk devam etmişti. Bu sabah erken davrananlar Çanakkale'den Eceabat ve Kilitbahir'e, Lapseki'den ise Gelibolu'ya, hiç sıra beklemeden feribota geçiş yapabildi. Ancak öğle saatlerinden itibaren Çanakkale Feribot İskelesi'nde 1 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Eceabat ve Kilitbahir arasında sefer yapılan feribot iskelesinin araç depolama alanı dolarken araç kuyruğu Demircioğlu Caddesi'ne taştı. Çift sıra araç kuyruğu, Belediye Kavşağı'na kadar uzadı. Boğaz'da deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, Çanakkale'den Eceabat ve Kilitbahir'e 4'er feribot ile tarife olmaksızın sefer yapıp, oluşan uzun araç kuyruğunu azaltmak için çalışırken, trafik ekipleri, İzmir yönünden Çanakkale istikametine yoğun bir trafiğini bulunduğunu belirtti. yoldaki araç yoğunluğu, Ege sahilleri Edremit, Assos ve Bozcaada'dan dönüşlerin akşam geç saatlere kadar süreceğini gösterdi.

LAPSEKİ İSKELESİ'NDE YOĞUNLUK BAŞLADI

Çanakkale Feribot İskelesi'ndeki yoğunluk Gelibolu'ya geçişlerin yapıldığı Lapseki Feribot İskelesi'nde de yaşanıyor. Bu hattı daha çok Bursa yönünden gelen tatilciler kullanıyor. Trafik ekipleri Bursa'dan Çanakkale yönünde de trafiğin hareketli olduğunu belirtiyor. Gestaş firması, Lapseki'den Gelibolu'ya da 4 feribot ile saatsiz sefer yapıyor. Lapseki İlçesi, Çardak Beldesi'nde ise özel şirkete ait feribotlar saatsiz çalışarak, tatilcileri Gelibolu'ya taşıyor.
 

Kaynak: HABER7.COM