Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'nin bu sene Ukrayna'dan ortak milyon turist beklediğini söyledi.

Bakan Ünal Ukrayna temasları çerçevesinde hükûmet merkezi Kiev'de 22. Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (UITT 2016) Türkiye standını görüşme etti.

Burada mütekellim Ünal, Ukrayna ile Türkiye ortada sonuç devirde gelişen ilişkilerin turizmde, toplumsal ve kültürel bölgelerde zirveye ulaştığını belirterek “Ukrayna, bizim düşüncesince elden ortak bitişik yurt değil, faziletkâr seviyeli ciddi ortaklaşa iş yaptığımız ortak ülkedir.” dedi.

2016'nın Ukrayna ile ilişkilerde ayrımlı ve dip ortak sene olacağını vurgulayan Ünal, dü yurt ortada havayolu taşımacılığının ince ümranlı vaziyette olduğuna ayraç etti.

Bugün itibarı ile THY'nin Ukrayna'da 7. gözcü namına İvano-Frankivsk şehrine pervaz başlattığını kaydeden Ünal, “Bu 7. noktanın bizim düşüncesince hususi ortak önemi var. Bu sene Osmanlı askerinin Galiçya'ya gelişinin 100. yılını anacağız. Galiçya ve İvano-Frankivsk bizim 10 bin denli şehidimizin bulunduğu, şehitliklerimizin bulunmuş olduğu ortak bölge. Bu açıdan şehitlerimiz Ukrayna halkına emanettir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gezim dalında Ukrayna'da ince çelimli ortak pozisyona eş bulunduğunu vurgulayan Ünal, “İki yurt arasındaki gezim ilişkileri sonuç zamanlarda himmet kazanmıştır. Bunun temelinde, Ukrayna halkının Türkiye sevgisinin bulunduğunu da açıklamak gerek.” biçiminde konuştu.

Ukrayna'daki iktisadi krize rağmen, güzeşte sene Türkiye'ye mevrut ziyaretçi sayısında artma olduğuna dikkati çekici Ünal, 2015'te Ukraynalı gezmen sayısının 700 bin bulunduğunu hatırlatarak, 'Bizim bu seneki maksadımız Ukrayna'dan ortak milyon turistin Türkiye'ye gelmesini sağlamaktır.' dedi.

Kaynak: AA