Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yıl sonuna kadar 12 bin yatak kapasiteli 58 hastanenin yapımı için ihaleye çıkılacağını belirterek, "Önümüzdeki 3 yıl içinde, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş düzeyde 55 bin yatak kapasiteli gıcır gıcır modern hastaneleri milletimizin hizmetine sunacağız." dedi.

Çanakkale'de bir restoranda sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Müezzinoğlu, Türkiye genelinde 273 hastane ile 40 bini aşkın yatak kapasitesine sahip hastane inşaatlarının sürdüğünü söyledi.

"Türkiye, bölgede sağlık merkezi olacak"

Bu yıl içinde 12 bin yatak kapasiteli 58 hastanenin ihalesini yapacaklarını belirten Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki 3 yıl içinde, Cumhuriyet tarihinde görülmemiş düzeyde 55 bin yatak kapasiteli gıcır gıcır modern hastaneleri milletimizin hizmetine sunacağız. Diğer taraftan kamu özel sektör iş birliğiyle yaptığımız şehir hastaneleri; şu anda 30 bin yatak kapasiteli 18 hastane inşaatı devam ediyor. Onlar 2017 sonunda hizmete girecek. 2018 yılı sonuna geldiğimizde 95 bin yatak kapasiteli, sağlıkta fiziki mekan dönüşümünü tamamlayacak ve dünyanın bu anlamda en ileri ülkesi olacağız. Türkiye'nin şehir hastanelerinden Almanya, İngiltere, Fransa rahatsız. Niye rahatsızlar? Çünkü Türkiye, sağlıkta bölgede sağlık merkezi olacak, onun için rahatsızlar. Şu rahatsız, bu rahatsız. Almanya'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın rahatsız olmasını anlıyorum da içimizdeki Fransızların rahatsız olmasını anlamakta zorlanıyorum."Muhabir: Burak Akay

Kaynak: AA