ÇORUM - Gazi Nogay

Çorum'un Alaca ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki Elif Karakaş, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerin üşümemesi için okul harçlığıyla ip alarak ördüğü kırmızı ve beyaz renkli kaşkol ile yazdığı mektubu, operasyona katılan askerlere ulaştırılması için İlçe Jandarma Komutanlığına teslim etti.

Sakarya Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi Karakaş, Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili gelişmelerin aktarıldığı haberleri izlerken, askerlerin soğuk hava nedeniyle üşüdüğünü ve zorlukla görev yaptığını düşünerek örgü örmek için harçlığıyla ip aldı.

Okuldan sonra ablasının da yardımıyla kırmızı ve beyaz renkte bir atkı ören Karakaş, kaşkolü askerlere göndermek için babasından yardım istedi. Baba Mehmet Karakaş da 156 Jandarma İmdat Hattı'nı arayıp, konuyu anlattı.

Alaca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Ahmet Tezcan, konudan haberdar olunca Elif Karakaş ile babasını makamına davet etti. Ördüğü kaşkol ve yazdığı mektubu alarak babasıyla Komutanlığa giden Karakaş'ı, Kaymakam Ramazan Kurtyemez ile Üsteğmen Tezcan karşıladı.

Askerlerin soğuktan etkilenmemesi için ördüğü atkıyı Tezcan'a takdim eden Karakaş'a, duyarlılığından dolayı Kaymakam Kurtyemez ile Tezcan tarafından çeşitli hediyeler verildi.

"Mehmetçik ağabeylerim, kusurumuza bakmayın ne olur"

Karakaş, "Sevgili Mehmetçik ağabeylerimiz, sizleri televizyonda izlerken, ülkemiz için savaşırken, o karın ve yağmurun altında üşüdüğünüzü hissettim ve bu kaşkolü örmeye karar verdim. Mehmetçik ağabeylerim, kusurumuza bakmayın ne olur. Hediyemi kabul edin. Sizi çok seviyorum. Allah'a emanet olun." ifadelerinin yer aldığı mektubunu da kaşkolün arasına koydu.

İsteğini gerçekleştirebildiği için çok mutlu olduğunu ifade eden Karakaş, "Ağabeylerimi televizyonda izlerken duygulandım. Babamdan da yardım isteyerek böyle bir şey yapmaya karar verdim. Ağabeylerim üşümesin istedim. Elimden gelen bir taneydi. Yeter ki onlar üşümesin. Benim tek isteğim bu. İkinci kaşkolü de getirmek istedim ama yetiştiremedim." dedi.

Baba Mehmet Karakaş da kızının içinde vatan sevgisi olduğunu vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Televizyonda izlediği görüntülerde, askerlerin ateş yaktığını görmüş. Bana da 'Baba Mehmetçik'in üşüdüğünü hissediyorum. Bir şey yapmak lazım.' dedi. Sonra kendi aldığı ve hazırladığı iplerle kendi çabasıyla kaşkol ördü. Göndermek için de benden yardım istedi. Ben de 156'yı aradım ve yardımcı olmalarını istedim. Sağ olsunlar onlar da bizi buraya yönlendirdi. Komutanım da bizi güzelce ağırladı. Mehmetçiklerimiz üşümesin. Oradaki kötü insanlarla savaşıyorlar. Onları yurdumuzdan def etmek için çabalıyorlar. Allah yardımcıları olsun."

"Tüm ordumuzun içi bu kaşkol ile defalarca kez ısınır"

İlçe Jandarma Komutanı Tezcan da Elif'in duyarlılığından çok etkilendiklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"Elif, bu yaptığın var ya bir askerimiz için değil tüm ordumuza yeter. Tüm ordumuzun içi bu kaşkolün ile defalarca kez ısınır. Bizim başka hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Dünyanın bütün dokuma fabrikaları toplansa, dünyayı saracak kaşkol yapsalar, emin ol içimizi bu kadar ısıtmazdı. Senin bizi düşündüğünü bilmek yetip de artıyor bile, fazla bir şey yapmaya gerek yok. Sen hiç merak etme, o kocaman gönlün ve küçücük ellerinle ördüğün bu kaşkolden sonra artık hiçbir askerimiz üşümez. Çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA