GAZİANTEP

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, partisinin Nizip'teki seçim bürosunda yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da "hayır" diyenlerin bu ülkeye hiçbir hayrı dokunmayan, bu ülke için kötülükler düşünenler olduğunu söyledi.

Yeni anayasada artık krizlerin olmayacağını ve anayasa değişikliğine "hayır" diyenlere bakınca "evet" demenin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini anlatan Gül, "Bu ülkeyi bölmek isteyenler 'hayır' diyor. Bu ülkede 15 Temmuz'da üzerimize bombalar yağdıran FETÖ terör örgütü 'hayır' için kampanya yapıyor. Bu ülkenin hiçbir şekilde hayrını istemeyen Almanya ve Hollanda 'hayır' kampanyası yapıyor. 16 Nisan'da anayasa değişikliği yapılacak olan halk oylamasında kararı Almanya vermeyecek, Hollanda vermeyecek bu kararı ülkemizdeki kardeşlerimiz büyüklerimiz verecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yola güzel insanlarla çıktığını ama mevcut sistemin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "muhtar bile olamaz" diye Pınarhisar Cezaevine gönderdiğine dikkat çeken Gül, şöyle devam etti:

"Bu sistem, merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarını idam etti. Bu sistem 'sen başörtülüsün' diye ayrım yapan bir sistemdir. İşte bizler de darbeci, halka tepeden bakan bu sistemi değiştiriyoruz. Çünkü bu sistemden sonra Türkiye, dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girecek. Daha güçlü bir ekonomiye sahip bir ülke haline gelecektir. Bu yüzden tek devlet, tek vatan, tek bayrak ve tek millet için herkesi güçlü bir şekilde 'evet' demeye davet ediyorum."

Muhabir: İrfan Aydoğdu

Kaynak: AA