ANKARA

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Vezneciler'deki terör saldırısına ilişkin, "İftar sofralarında dua ettiğimiz gibi beddua etmek de hakkımızdır. Bu saldırıyı yapanlara, her türlü şekilde ıslah olmaları için dua ederiz ama ıslah olmayacaklarsa elleri kurusun, elleri kırılsın." dedi.

Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanlığının çalışanlarına yönelik düzenlediği iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın hayırlı olması temennisini dile getirdi.

Ramazanın başında, bu güzel barış ve huzur ikliminin yaşandığı bir dönemde, İstanbul'dan sabah saatlerinde acı bir haber geldiğini anımsatan Kurtulmuş, "Bu elim saldırıda, terör saldırısında kaybettiğimiz 7'si polis, 11 kardeşimize Allah'tan rahmet, mağfiret diliyorum. Mekanları cennet olsun. Allah onların bu dünyada geride kalanlarına sabır versin, kendilerini de öbür dünyada her türlü nimetleriyle rızıklandırsın. Allah, mekanlarını cennet eylesin, milletimizin başı sağ olsun." diye konuştu.

Kurtulmuş, son derece acı ve elem verici saldırıyı yapanları kınadığını belirterek, "İftar sofralarında dua ettiğimiz gibi beddua etmek de hakkımızdır. Bu saldırıyı yapanlara, her türlü şekilde ıslah olmaları için dua ederiz ama ıslah olmayacaklarsa elleri kurusun, elleri kırılsın." ifadelerini kullandı.

"Terör uluslararası bir araç haline gelmiştir"

Bu saldırıyı yapanların, sadece oraya o bombaları koyanlar ya da o bombaları gönderenlerden ibaret olmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu saldırıların hem milletimize hem ülkemizin dirliğine, birliğine karşı yapıldığını biliyoruz. Bu terör saldırılarının arkasındaki birtakım çevrelerin, nasılki biz bu elem dolu olay karşısında yüreğimiz kan ağlıyorsa içimiz sızlıyorsa ellerini ovuşturarak, 'Aman ne güzel bu bombalar patladı ve huzursuzluk Türkiye'de bir zemin buldu.' diye sevinenlerin olduğunu da biliyoruz. Şunu çok açık bir şekilde söylemek isterim. Terör, bugün artık sadece birtakım terör örgütlerinin işi değil. Bu terör örgütleri üzerinden bölgede ve dünyada birtakım dengeleri elinde bulundurmak isteyenlerin kullandığı bir uluslararası araç haline gelmiştir. Dolayısıyla bu saldırının bir yüzüyle ilgili gerçekten derin acılar ve elemler duyuyoruz ama aynı şekilde diğer tarafında da derin kızgınlıklar ve öfkeler içerisinde olduğumuzu da ifade ediyoruz."

"Terör, nihayetinde kirli bir oyundur, bir labirenttir"

Terör örgütlerinin, arkasında onların lojistik, siyasi, ekonomik, askeri ve istihbari destek verenlerin akıllarını başlarına almaları gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Terör nihayetinde kirli bir oyundur, bir labirenttir. Bu labirentte kaybolacaklarını bilmelerini isterim. Terör, bir bumerang gibidir. Bunu kullananlara bir gün aynı şekilde de döner ve onları cezalandırır. Millet olarak hep beraber 80 milyon yan yana, omuz omuza, kol kola bu terör saldırılarına karşı milli birlik ve beraberlik içerisinde bulunacağız ama ondan da çok daha önemlisi, bu ülke topraklarının kadim kültürünü sadece yeniden üretmekle ve bu coğrafyada gönüller yapmak üzerine kurulmuş olan bizim geleneklerimizi yeniden ihya etmekle değil, aynı zamanda bunu bütün dünyaya yaymakla da sorumlu olduğumuzun bilincinde olacağız."

Muhabir: Ali Kemal Akan

Kaynak: AA