DİYARBAKIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığınca indinde otelde planlı Genişletilmiş İl Danışma Meclis Toplantısı'nda, güçlü, ümranlı ve insanoğlu haklarına alakalı hukuku faik kılan indinde Türkiye'den tasalı bulunan harp lobilerinin Türkiye'ye müteveccih manipülasyonlar yaptığını belirtti.

'Bu millet yakıp yıkanları görecek. Biz samimiyetimizden ve milletle iç içe ve beraberce olmaktan vazgeçmeyelim. Eninde böylelikle adalet galip gelecektir.' ifadelerini kullanan Ataş, cezaevindeki evladı ile Kürtçe konuşamayan, gidip çocuğunun durumunu hatırını soramayan annelerin ızdırabının dinmesinin birilerini tasalı ettiğini kaydetti.

'Bu coğrafya Moğollardan beri hakeza indinde yadımlama ve barbarlık görmedi'

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da 7 Haziran seçimlerinden sonradan Türkiye'nin şişman indinde yıkımla ve şişman indinde hızlı gönül rahatlığı karşıya kaldığını belirtti.

'Bu coğrafya Moğollardan beri hakeza indinde yadımlama ve barbarlık görmedi. Güya barış, demokrasi, hal ve Türkiyelileşme diyenler ve Kürt probleminin çözeceğim iddiası ile yola çıkanlar bu barbarlığa 'dur' diyemediği derece bu sertliği ve barbarlığı meşrulaştırma görevine soyundu. Bu yıkımı hükumetin hesabına yıkmaya çalıştı' diyen Ensarioğlu, gelişigüzel şeyin milletin gözü uğrunda olduğunu, tek şeyi gizleyemeyeceklerini kaydetti.

'Hiç kusura bakmayın, bu millet size mahkum değil'

Şiddeti memleket merkezlerine taşıyanların, 5 bin salname bu şehrin tarihinin, kültürünün namevcut olması, kolluk ve askerlerin martir edilmesine neva çıkarmadığını özetleyen Ensarioğlu, şöyleki bitmeme etti:

'Bu memleket yıkılırken sesi çıkmayanlar 'Sur'a dokunma' demedi. Sur içerisindeki zamanı değerler, camiler ve kiliseler barbarca yakılıp yıkılırken on paralık konuşmadılar. Bugün Sur düşüncesince mensur süreci ve şişman indinde seferberlik başlatılmış, 'Sur'a dokunma' diyorlar. Hiç kusura bakmayın, bu millet size mahkum değil. Siz dilediğiniz derece yıkın, bariyer olun, bizim bu hizmetleri yapmamamıza, bu şehrin tarihini baştan ayağa kaldırmamıza, bu kenti baştan canlandırma ve mensur etmemize, baştan ekonomisinin canlanması düşüncesince görev yapmamıza bariyer olamazsınız.'

Muhabir: Şükrü Gündüz


Kaynak: AA