O AYAKKABI KUTUSU' KARAKOLA GÖTÜRÜLMÜŞ

Manisa Akhisar'da Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında ayakkabı kutusu göstererek protestoda bulunduğu için gözaltına alınan Nuran Gül ifadesinin alınması için karakola götürüldüğü sırada, protestoda kullanılan ayakkabı kutusunun da karakola götürüldüğü ortaya çıktı. Sözkonusu ayakkabı kutusu, Nuran Gül'ün serbest bırakılmasının ardından avukatı tarafından teslim alındı ve Gül'e yeniden teslim edildi. Ayakkabı kutusu, yaklaşık 4 saat karakolda kaldı.

O AYAKKABI KUTUSU TEKRAR SAHİBİNDE

Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı evinin terasından protesto eden Nurhan Gül, gözaltına alınırken polis tarafından beraberinde götürülen ayakkabı kutusuna tekrar kavuştu. Ayakkabı kutusunun Gül’ün poliste 4 saat süren işlemleri sonrası serbest bırakılmasından sonra avukatı İsmail Fikirli tarafından alındığı ortaya çıktı. Fikirli, ofisinde muhafaza ettiği kutuyu bugün müvekkili Gül’e teslim etti. Gül, tekrar kavuştuğu kutuya ayakkabılarından başka koyacak bir şeyi olmadığını söyledi. Gül, ardından ayakkabılarını koyup, kutuyu kaldırdı.


"TÜRKİYE DEMOKRASİ TARİHİNE GEÇEÇEK OLAY"


Başbakan Erdoğan'ın Akhisar'daki mitingi sırasında balkonundan ayakkabı kutusu salladığı için gözaltına alınan Nurhan Gül'ün avukatı İsmail Fikirli, kutuyu karakoldan teslim aldıktan sonra şunları söyledi:


"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın burada mitingi vardı. Miting alanına, yaklaşık 200-300 metre uzaklıktaki bir evin terasından bir bayan bu kutuyu salladığı için polisler evine girmişler. Ve bayan karakola getirilmiş, ifadesi alınmış. Bu kutu da karakola getirilmiş. Burada şu önemli; Demokrasinin, insan haklarının ne kadar elzem olduğu ortaya çıkıyor. Bu gözle görülmüyor, ancak evinize polis geldiği zaman bu yitirdiğinizin farkına varıyorsunuz. Bu olay çok kritik bir olay. Türkiye demokrasi tarihine geçecek bir olay, bir kırılma noktası olarak kabul ediyorum. Demokrasi hepimize gerekli. O gün görev yapan polis arkadaşları kınamıyorum, onlarda öyle bir refleksle yapıyorlar ki işte bu polis devleti, bu faşisizm."

Avukat İsmail Fikirli, kutuyu karakoldan teslim alırken tutanak tutulmadığını da söyledi.

AVUKAT: EVİNİZE POLİS GELDİĞİ ZAMAN BU YİTİRDİĞİNİZİN FARKINA VARIYORSUNUZ

Başbakan Erdoğan'ın Akhisar'daki mitingi sırasında balkonundan ayakkabı kutusu salladığı için gözaltına alınan Nurhan Gül'ün avukatı İsmail Fikirli, kutuyu karakoldan teslim aldıktan sonra DHA mikrofuna konuştu.
Avukat Fikirli; "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın burada mitingi vardı. Miting alanına, yaklaşık 200-300 metre uzaklıktaki bir evin terasından bir bayan bu kutuyu salladığı için polisler evine girmişler .Ve bayan karakola getirilmiş, ifadesi alınmış. Bu kutu da karakola getirilmiş. Burada şu önemli; Demokrasinin, insan haklarının ne kadar elzem olduğu ortaya çıkıyor. Bu gözle görülmüyor, ancak evinize polis geldiği zaman bu yitirdiğinizin farkına varıyorsunuz. Bu olay çok kritik bir olay. Türkiye demokrasi tarihine geçecek bir olay, bir kırılma noktası olarak kabul ediyorum. Demokrasi hepimize gerekli. O gün görev yapan polis arkadaşları kınamıyorum, onlarda öyle bir refleksle yapıyorlar ki işte bu polis devleti, bu faşisizm" diye konuştu.
Avukat İsmail Fikirli, kutuyu karakoldan teslim alırken tutanak tutulmadığını da söyledi.