KASTAMONU - Bilal Kahyaoğlu

Kastamonu'da yaşları 7 ile 11 arasında değişen 8 çocuk, "Babalarımız da bizimle spor yapsın" diyerek babalarını sporda buluşturdu.

Okul ve mahalle arkadaşı olan ve sık sık bir araya gelen çocuklar, yaklaşık 3 yıl önce babalarını da spora teşvik etmek istedi.

Çoğunluğu devlet memurlarından oluşan babalar, çocuklarının isteği doğrultusunda birlikte önce yürüyüşe çıktı, ardından koşu ve halı saha maçları yapmaya başladı.

Her hafta bir araya gelen babalar ve çocukları, hem spor yapıyor, hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Etkinliğe katılan babalardan Kastamonu Tapu ve Kadastro 19. Bölge Müdürü Mustafa Çetinkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kez çocukların babalarını spora teşvik ettiğini vurguladı.

Çocukları ile etkinlik yapmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Çetinkaya, "Hem çocuklarımıza sporu sevdirmek hem de spor yapmak adına çok güzel bir etkinlik. İş temposu içinde çocuklarımızla sık sık bir araya gelemiyoruz. Yeterince fırsat bulamıyoruz. Bu da onlara ayırdığımız bir zaman oluyor. Yine onların sayesinde olmuş oldu. Onlar da biz de mutlu oluyoruz." dedi.

Bir kurumda memur olarak görev yapan Ahmet Koç da yaklaşık 3 yıl önce bir araya geldiklerini söyledi.

Her hafta buluşarak çocuklar ve babalar olarak spor yaptıklarını anlatan Koç, şunları kaydetti:

"Spor yapmazken çocuklarımızın vesilesiyle bir araya geldik. İlk önce yürüyüş yaptık. Daha sonra koşu ve ardından da halı sahada buluşmalarla bunu daha ileriye götürmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki spor sağlık demek, yaşam demek. Arkadaşlarımızla güzel bir gün güzel bir etkinlik geçiriyoruz. "

"Çocuklarımızın da teşvikiyle spor yapmaya karar verdik"

Özel bir harita bürosunda çalışan Bilal Bideci de etkinliğe iki oğluyla geldiğini belirtti.

Etkinliğin çok faydalı ve verimli geçtiğine işaret eden Bideci, şunları kaydetti:

"Yaşımız ilerledi. Ben daha önceki yıllarda sporla ilgilendim. Çeşitli dallarda spor yaptım. Ancak iş hayatına başladıktan sonra spor yapmadığımın farkına vardım. Arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızın da teşvikiyle spor yapmaya karar verdik. Çocuklarımız bize gaz verdi. İlk önce yürüyüşle başladık. Zaman zaman bir araya geldik koşular yaptık. Futbol oynadık. Kendimizi daha iyi hissediyoruz. Çocuklarımın bunda çok büyük bir emeği var. Sigaradan da çocuklarım ve spor sayesinde yavaş yavaş kurtuluyorum. Kendimi daha zinde ve mutlu hissediyorum."

8 çocuk babalarına karşı top koşturuyor

Amatör olarak futbol oynadığını ifade eden 11 yaşındaki Metehan Şensoy, arkadaşlarıyla bir araya geldiklerinde babalarının da spor yapması yönünde karar aldıklarını ifade etti.

Bazı maçlarda babalarına karşı top koşturduklarını aktaran Şensoy, maçların çekişmeli geçtiğini belirtti.

Ailecek sporu sevdiklerini söyleyen Şensoy, "Spor insanı sağlıklı, mutlu yapıyor. Herkes telefonla, tabletle vakit geçiriyor. Ben çok az oynuyorum telefonu, tableti. İnşallah herkes benim gibi spor yapar. Buradan asosyal arkadaşlarıma diyorum ki onlar da benim gibi spor yapsınlar. Onlar da bizim gibi mutlu ve sağlıklı olsunlar." diye konuştu.

Dokuz yaşındaki Ahmethan Bideci de spor yapmaktan ve futbol oynamaktan çok zevk aldığını belirtti.

Bideci, "Babalarımızın da bu işe dahil olmasını istedik. Babalarımız da bunu kabul ettiler. Biz de böyle bir şey hazırladık. Tablet, telefon, bilgisayar oynamaktansa herkese spor yapmayı tavsiye ediyorum." dedi.

Kaynak: AA