İSTANBUL

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya Federal Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı sonrasında yaptığı açıklamada, "Kuşkusuz Almanya'yla ilişkilerimizde bir zedelenme ortaya çıkacaktır. Almanya büyük çerçevede değerlendirmesi gereken ilişkilerimize, hem de şu aşamada yüksek bir ivmeyle ilerlemesi gereken ilişkilerimize ciddi bir zarar vermiştir. Bunun öncelikle Almanya tarafından değerlendirilmesi lazım." dedi.

"Türkiye ile AB arasında ve Türkiye ile Almanya arasında son dönemlerde bütün bir bölgeyi sarsan, Avrupa'yı sarsan göç krizi, mülteci kriziyle ilgili başlayan böylesine yoğun bir diyalog varken, daha yoğun bir iş birliğine ihtiyaç duyulurken Alman Parlamentosu'nun böyle bir karar alması, bu iş birliğine gölge düşüren bir yaklaşımdır." diyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yabancı parlamentolarda alınan kararlar, diasporanın fanatik unsurlarıyla yabancı parlamentoların iş birliğiyle ortaya çıkan bu kararlar, en çok Ermenistan'a zarar vermektedir. Bu kararlardan dolayı Türkiye'ye bir şey olmaz. Bunların bir bağlayıcılığı yoktur. Bunların biz nezdinde hükmü de yoktur. Bizim için yok hükmündedir."

Kaynak: AA