ORDU

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Diyarbakır'daki bir okulda karne dağıtımı sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin, 'Bu kadar haksız, bu kadar adi, bu kadar aşağılık bir saldırıyı hiçbir insani terazi tartmaz' dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Ünye ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'da karneler dağıtılırken meydana gelen patlamaya ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, 'Bu terör örgütünün siyasi hedefinin olduğunu zannetmiyorum. Bu terör örgütü bir yerlerden emir almış tamamıyla bir maşa görevi görüyor. Tamamıyla Türkiye'nin birliği ve dirliğini hedef alıyor. Türkiye'nin ilerisini sağlayacak ne varsa ona karşı düşmanlık yapıyor. Madem siyasi bir amaç uğruna çatıştığınızı ve bu amaç uğruna bir takım siyasi çalışmalar olduğunu ifade ediyorsunuz, Allah aşkına okullardan ne istiyorsunuz' diye konuştu.

'Okullarda o zor şartlar altında okuyan öğrencilerimizin hayatına neden kast ediyorsunuz' diye soran Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bu insaf mıdır, insanlık mıdır, vicdan mıdır, akıl mıdır. Oradaki çocuklar da Kürt çocukları değil mi. Orada ki çocuklar da insan evlatları değil mi. Bu kadar haksız, bu kadar adi, bu kadar aşağılık bir saldırıyı hiçbir insani terazi tartmaz. Terör örgütünün başından beri yaptığı yanlışın bir tanesini daha bugün karnelerin dağıtıldığı bir günde, çocukların bayram havası içerisinde tatile uğurlandığı bir günde böylesine vahşi bir saldırıda bulunmuş olmaları, niyetlerini de bütün açıklığıyla ortaya koyuyor. Bunu kabul etmek mümkün değildir.'

Yaralanan bütün öğrencilere geçmiş olsun dileklerini ileten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, 'Bu saldırı sadece oradaki okul önünde karne almak isteyen öğrencilere yapılmış bir saldırı değil, bütün Türkiye'ye, bütün insanlığa yapılmış bir saldırıdır. Bu milli eğitim sistemimize yapılmış bir saldırıdır' ifadesini kullandı.

Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bunlar ister ki çocuklar cahil kalsın. Bunlar isterler ki okullar olmasın. Bunlar isterler ki hastalanan insanlar hastaneye gitmesin. Onun için hastaneye roket atarlar. Onun için okulları yakarlar. Bunlar isterler ki insanlar camiye giderek ibadet etmesin. Yani insanları bir araya getiren bütün kurumlara saldırırlar. Bunlar insanlar bir araya gelip ihtiyaçlarını karşılamasın isterler. Bu sonuç bunu gösteriyor. Bütünüyle insanlık dışı. Son derece barbar ve vahşi bir saldırıdır. Telin ediyoruz ve azıcık insanlık duygusu yaşayan herkesi de bu vahşi saldırıyı kınamaya davet ediyoruz.'

Sadece yaralılarla bu saldırının atlatıldığını vurgulayan Numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

'Ama bu saldırıya bütün dünyanın da karşı çıkmasını isteriz. Terör örgütünün propagandasına kapılıp, Türkiye üzerine algı operasyonları yapanlar acaba Türkiye'de bir okula atılan bombadan sonra çok sayıda insanın mı ölmesi lazım, ağızlarını açıp da bir telinde ve protesto etmeleri için. Burada herkesin içeride ve dışarıda siyaset adına konuşan, siyaset zemininde insanlarla muhatap olan herkesin, gerçekten en yüksek perdeden telin etmesini temenni ediyor ve bekliyoruz.'

Siyasetin amacının insanları yaşatmak olduğuna işaret eden Kurtulmuş, 'Amacı bu olan bütün siyasi partilerin, bütün siyasi görüşlerin ama ölmek ve öldürmek olan terör örgütlerine karşı çok yüksek sesle seslerini dile getirmeleri lazım. Görüşlerini ifade etmeleri lazım. Daha büyük bir saldırı olmasını mı bekliyorlar. Ufacık çocuklarımız böylesine hain bir saldırının maalesef muhatabı oldular. Bütün partileri yüksek sesten, yüksek tondan bu saldırıyı kınamaya devam ediyorum' dedi.

Muhabir: Hayati Akçay


Kaynak: AA