Balbay, CHP Trabzon Milletvekili ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu'na destek için geldiği kentte düzenlediği basın toplantısında, özgürlüğünün 104'üncü gününde olduğunu ve dolaştığı 37 ilde Türkiye'nin yeni bir iktidar istediğini gördüğünü belirtti.

"Başta son twetter yasaklaması olmak üzere, bu iktidar bütün dünyayı arkasına alarak geldi, şimdi bütün dünyayı karşısına alarak gidiyor" ifadelerini kullanan Balbay, şunları söyledi:

"Bugünkü dünyada onuruna düşkün güçlü devletler bağımsız karar verirler, insanlarıyla birlikte başkentlerinden ülkelerini yönetirler ama bu küresel dünyada iletişim çağının önüne kimse geçemez. Bence Başbakanın twetter yasağı Ankara'da Bakanlar Kurulu kararı alıp, 'Sibirya'dan gelen soğuk havanın Trabzon'a girişini engellemek için kararname çıkardım' demesine benziyor. Türkiye'de tapeler, ortam dinlemeleri, hukuklu, hukuksuz her şey mübah hale geldi. Bunu kim yarattı? Başbakan yarattı. Başbakan şu anda kendi eseriyle karşı karşıyadır. Tapelere bakınca, 'bu iktidar tapetaklak gidiyor' diyebiliriz diye düşünüyorum."

Ergenekon hakimlerinin atamaları

Balbay, Ergenekon davası hakimlerinden birinin Trabzon'a atandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yıllarca mahkemede hukuk ararken, Ergenekon hakimleri hukuku hiçe sayarak bizleri mahkum etmeye girişmişlerdi. Yasa ile 15 gün süre verdiler, 'bu sürede biter' dedikleri halde, hala gerekçeyi yazamıyorlar. Bir dedikodu, gerekçe 7 bin sayfaymış. İddianamesi 22 bin sayfa, klasörleri 120 milyon sayfa olan bu davanın gerekçesi de 7 bin sayfa olur. Bunu kaç kişi okuyabilir? Bir kişi günde 100 sayfa okuyabilse, en az 70 güne ihtiyacı var ki onu da muhakeme edecek ve karara bağlayacak. Bu davaları, toplumun büyüklüğünden ürkmesi için gerekçeyle bu şekilde uzatıyorlar. Ergenekon hakimlerinin Anadolu'nun altı iline gönderilmesi, kendilerinin de hukuk arayışı ile karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Mahkemede defalarca, 'hukuk bir gün herkese lazım olur' demiştik. Şimdi bu hakimler Anadolu'ya gitti yerine yeni hakimler gelecek. Geride büyük bir enkaz bıraktılar. Bu adalet enkazı bence, dünya tarihinde doğal depremler sonucu ortaya çıkmış enkazlardan bile çok daha büyük bir enkaz. Sonuç olarak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin enkazıdır."






cumhuriyet.com.tr