Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı küfür içerikli paylaşımlar nedeniyle ''Cumhurbaşkanına hakaret', 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Mustafa Galip Yılmaz, tutuklandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden dini değerleri aşağıladığı ve Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar, kamu görevlileri ile bazı kurumlara hakaret ettiği iddia edilen Yılmaz hakkında yapılan şikayetler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunca soruşturma başlatıldı.

Savcılık talimatıyla gözaltına alınan Yılmaz, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.

Burada, soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren Yılmaz, mesleğinin aşçılık olduğunu belirterek, 'Şu anda işsizim ve söz konusu sosyal medya hesabı da bana ait' dedi.

Sosyal medya hesabındaki paylaşımlarına ilişkin olarak ''Ben bu hakaret ve küfürleri nasıl ve hangi beyinle yaptığımı hatırlamıyorum'' diyen şüpheli Yılmaz, yaptığı yanlıştan dolayı kendini affetmediğini, pişman olduğunu, tüm kişi ve kuruluşlardan özür dilediğini ifade etti.

Yılmaz, bir daha böyle paylaşımlarda bulunmayacağını söyleyerek, ''Bu yaşıma kadar poliste kaydım yoktur. Sosyal medyada kavga, küfür ve gürültü vardı. Sosyal medyanın mevcut durumuna uydum. Pişmanım'' diye konuştu.

Şüpheli, ifadesinin alınmasının ardından savcılıkça, tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği de ''Cumhurbaşkanına hakaret', 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret' ve 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak'' suçlarından Yılmaz'ın tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: AA