KİLİS

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Öncüpınar Konteyner Kenti'nde araştırmalarda bulundu. Sosyal tesisleri ve afiyet merkezini dolaşarak yetkililerden bilim meydan Eroğlu, Suriyeli aileyi kaldıkları çadırda görüşme etti.

Eroğlu, hâlâ sonraları Öncüpınar Hudut Karakolu ile hudut kapısına geçerek tampon alanda görevlilerle müşterek müddet lakırtı etti.

İncelemelerinin arkası sıra gazetecilere izah karşılayıcı Eroğlu, kamplardaki Suriyeli mültecilerin kâffesi ihtiyaçlarının karşılandığını söyledi.

'Herkese kucağımızı açtık'

Avrupa'nın Suriyeli mültecilere koyun açmadığını tamlayan Eroğlu, 'Batı, insanlığın, hümanizmin lafını yapıyor. Bu insanlar Türkiye'ye sığınmasalardı, herhalde ölümü bekliyor olurlardı zira gaddar Esed, bunların hepsini imha geçirmek için yazı yapmıştı. Bunlar Türk değil, Arap fakat kılıç ne dinden, ne milliyetten olursa olsun, her insana kucağımızı açtık' diyerek konuştu.

Dünyanın Suriye'deki iç savaşın sona ermesi için hız göstermesi gerektiğine ayraç fail Eroğlu, 'Bu hadiseler biterse buradaki insanlar huzur içinde memleketlerine döner. Dünyanın bunu yapması geçişsiz fakat onlar bombalamakla meşgul. Üstelik DAEŞ ile değil de mazlum insanlarla, muhaliflerle savaşım ediyorlar, sivilleri katlediyorlar. Bu, hakkıyla ateş müşterek durum. Birleşmiş Milletlerin kelimesiz kalması anlaşılır değil. Ben çağırma ediyorum, gelsinler, hali görsünler' biçiminde konuştu.

Bir istifham karşı Azez'in önemine yer veren Eroğlu, angajman kurallarının uygulanmasına bitmeme edileceğini söyledi.

Muhabir: Orhan Çiçek

Kaynak: AA