Vitrinleri yüzde 90’a varan indirim afişleri süslemeye başladı. Kimi firmalar önce bindirim, sonra indirim yaparken; kimileri de üreticiden tüketiciye kârsız fiyatlar ile dikkat çekiyor. Çarşı-pazara çıktık ve en uygun fiyatları sizin için derledik...

Firmalar '1 alana 1 bedava', 'yüzde 90'a varan indirim', hediye puan, '250 liralık alışverişin 50 lirası bizden' gibi fırsatlar sunuyor. Esnafından AVM'sine, indirim çadırından internet sitelerine tüm alışveriş kanallarında hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşlar ihtiyaçlarının yanı sıra, indirim çılgınlığına kapılıp gereksiz alışverişler için de kesesini zorlayabiliyor. Fahiş indirimler yaptığını iddia eden kimi markaların aldatmaca içine girdiği de gözleniyor. Vatandaş, kâr edeyim derken, yüksek faturalarla boğuşuyor. Bu durumla karşılaşmamanız için mağazaları gezmelisiniz. Gördüğünüz indirimli fiyatları diğer mağazalardaki benzer ürünlerin fiyatlarıyla karşılaştırın. Eğer ki ürünün gerçekten piyasa fiyatının altında satıldığını düşünüyorsanız, o zaman rahatlıkla kampanyadan faydalanabilirsiniz. Fiyatı en fazla 50 lira olabilecek bir ürünün etiketinde normal fiyatı için 100, indirimli fiyatı için 30 lira yazıyorsa, orada bir numara olabileceğini düşünmelisiniz. AVM'leri, çarşı-pazarı gezdik, CNR Expo'da düzenlenen Üreticiden-Tüketiciye Bayram Alışveriş Günleri etkinliğini dolaştık. Etkinlikte; kıyafetten kozmetiğe, hediyelik eşyadan ayakkabıya ve gıda ürünlerine kadar tüketicinin tüm ihtiyaçları yüzde 90'a varan indirimlerle sunuluyor.

BÜYÜK İSKONTO VAR

Hafta sonu 24 bin 760 kişinin katıldığı etkinlik, adeta ziyaretçi akınına uğradı. Vatandaşlar, 200'ün üzerinde markanın binlerce ürününü satın alabilmek için yarıştı. 169 lira olan Avva marka gömleğin fiyatı, 15 liraya düşürüldü. Yine sezonda bin 399 liraya satılan elektrik süpürgesi de 500 liraya indi. Bambi de mağazalarında 200 lira civarına sattığı ayakkabıları, organizasyona özel olarak 19 liradan başlayan fiyatlara,130 liralık çantalarını da 40 liraya indirdi.

3 BİN LİRALIK SAAT 100 LİRA

DOĞRU ALIŞVERİŞ REHBERİ

Alışverişe çıkmadan önce bir ihtiyaç listesi yapın. 
Bir ürüne sırf markası için yüzlerce lira ödemek yerine, benzerini daha ucuza alın. 
Farklı mağazalardaki ürünler arasında karşılaştırma yapın.
Nakit kullanmaya çalışın. Ayırdığınız bütçe dışında başka para taşımayın.

BAKLAVA VE ŞEKER 25 LİRADAN BAŞLIYOR

Ankara Pastacılar Tatlıcılar Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, "Bir tepsi börek 40-70 lira, baklavanın kilogramı ise 25-50 lira civarında değişiyor. Bayramda ikramlık şekerlerin kilogramı 25 liradan başlayarak, 70 liraya kadar çıkıyor" diye konuştu.

PİYASA CANLANDI

Ramazan Bayramı öncesi başta gıda, giyim ve turizm olmak üzere birçok sektörde hareketlilik arttı. Piyasalara bayram dopingi yaşandı.Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, pastacıdan şekerciye, konfeksiyoncudan terziye kadar 317 farklı esnaf ve sanatkarın bayram için hazırlık yaptığını söyledi. Özel günlerde esnafın cirosunun arttığına dikkati çeken Palandöken, "Ramazan Bayramı'nda şekerleme sektörünün büyüklüğü 600-700 milyon lira, tonaj büyüklüğü ise 45-50 bin ton seviyelerine ulaşmaktadır" dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy da bayramda seyahat acenteleri vasıtasıyla 4 günlük tatile çıkacak kişi sayısının yurt içinde 180 bin, yurt dışında 20 bin civarında olmasını öngördüklerini belirterek, "Bunun sonucunda 250-300 milyon liralık ekonomik büyüklük oluşmasını bekliyoruz" diye konuştu. Ulusoy, vatandaşların tercihinin Akdeniz ve Ege'de yoğunlaştığının altını çizdi..

Kaynak: HABER7.COM