DİYARBAKIR

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu coğrafya büyük kahramanlar yetiştirdi. Gelecekte biz onların yetiştirilmesinin önündeki engelleri hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz. Bu coğrafyaya, bu ülkeye hizmet edecek kahramanları yine Diyarbakır yetiştirecek." dedi.

Bakan Kılıç, Diyarbakır'daki temasları kapsamında, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, başarılı sporcular ve bazı spor kulüplerinin temsilcileri ile bir otelde düzenlenen "Gençlik ve Spor Buluşması" programında bir araya geldi.

Burada konuşan Kılıç, bakanlıklarının görev alanına giren ve diğer çalışmalarını yerinde görmek için mesai arkadaşlarıyla birlikte kenti ziyaret ettiklerini söyledi.

Kente verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini aktaran Kılıç, daha önce kendisini Ankara'da ziyaret eden Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un kentteki spor tesisleri ve alanlarla ilgili hazırladığı raporu kendisine sunduğunu ve bunun için de 16 milyon yatırım gerektiren projelerin yer aldığını ifade etti.

Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tabii ki Diyarbakırımıza helal olsun, çünkü Diyarbakırımız bizim için en önemli şehirlerimizden birisi. Tüm illerimiz, vilayetlerimiz önemli ama Diyarbakır'ın önemi tabi başkalarının önem atfettiği gibi bir ayrım anlamında değil bizim için önemi. Bizim için Diyarbakır'ın önemi tarihinden ve medeniyetin aldığı güçten dolayı, ülkemizin geçmişinden, medeniyetimizin köklerinden ve aynı zamanda Diyarbakır'ın kendi içerisindeki ortaya koymuş olduğu tarihinden kaynaklanan bir önemi var bizim için."

Diyarbakır'a 150 milyonluk stadyum

Diyarbakır’da Kredi Yurtlar Kurumunun 7 bin 800 kişilik kapasitesi bulunduğunu ve devam eden yatırımlarla bu sayının artacağını belirten Kılıç, kentte yapımı süren 150 milyon maliyetli stadyuma işaret ederek, kimin Diyarbakır’a ne yatırım yaptığının beli olduğunu dile getirdi.

Kılıç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile bir spor yatırımı yapma kararı aldıklarını bildirerek, "Biz şimdi belediye ile rahatlıkla bunu yapabiliyoruz. Çünkü biliyoruz ki ayıracağımız kaynaklar millete gidecek, Diyarbakırlıya gidecek. Başka yerlere gitmeyecek." dedi.

Kılıç, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Devletimize karşı yapılan ihaneti asla affedecek değiliz. Sorumluluğumuzun da farkındayız. Herkeste neyle ve neye karşı mücadele ettiğimizi iyi bilsin. Aramıza fitne ve nifak sokmaya çalışanları biz asla ve asla müsade etmeyeceğiz."

Muhabir: Ahmet Kaplan, Şükrü Gündüz, Hasan Namlı

Kaynak: AA