TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Ayşe Keşir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na müteveccih laflarına CHP'li kimi vekillerin desteğine ilişkin, 'Cinsiyetçi ve ayrımcı müşterek yaklaşımdır bu. Bugüne derece bu manada icra ettikleri kâffesi eleştirileri veya kâffesi doğruları reddeden müşterek açıklamadır.' dedi.

Ayşe Keşir ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kuşcağız Aile ve Yaşam Merkezinde meydana getirilen komite toplantısının arkası sıra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na müteveccih sözlerinin ve kimi CHP'li milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'na dayanak noktası açıklamalarının hatırlatılması üzerinde Keşir, esbak CHP Genel Merkezinin uğrunda mevzuya bağlı izah yaptıklarını anımsattı.

Keşir, 'Cinsiyetçi ve ayrımcı müşterek yaklaşımdır bu. Bugüne derece bu manada icra ettikleri kâffesi eleştirileri veya kâffesi doğruları reddeden müşterek açıklamadır. Bugüne derece bu bölgede ne söyledilerse cinsiyetçilik, ayrımcılık, hanıma gönül rahatlığı ayrımcılık dair değme ne söyledilerse CHP onların hepsini çevri fail ve reddeden müşterek izah olmuştur, menfaatlerini yalanlamışlardır.' diyerek konuştu.

'Bu dört dörtlük müşterek ayrımcılık'

Gökçek de müşterek hanıma yapılabilecek en iri hakaretin yapıldığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

'İşin ilginç tarafı baştan sona beraberce kimi hatun milletvekilleri peyda etmek az daha bu ifadeye erbap çıktılar. Şunu yoklamak isterim, bu ifadeye erbap çıkan CHP'li hatun milletvekillerine, bire müşterek ifadeyi ego kendileri düşüncesince kullanacak olsam beni linç ederler mi etmezler mi? Sabahtan akşama derece sokaklara dökülürler mi dökülmezler mi? Belediyenin önüne gelip beni gıcırtı ederler mi etmezler mi? Bu dört dörtlük müşterek ayrımcılık. Kadına gönül rahatlığı bulunan en iri saygısızlık. Böyle müşterek ifadenin arkasına sığınmaya icap yok. Tenkitin müşterek milyon ayrışık yolu mevcut hakeza müşterek ifadenin arkasına sığınmaya icap yok.'

Kaynak: AA