Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde açılan Lastik Üretimi Bölümü'nden mezun olacak öğrenciler, kentte geçen yıl açılan lastik fabrikasında istihdam edilebilecek.

Çankırı'da lastik fabrikasının kurulma kararının ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Lastik Üretimi Bölümü açıldı. Türk-Japon ortaklığıyla yapılan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın geçen yıl açılışı gerçekleştirildi. Mevcut durumda 800 çalışanı bulunan ve 3 bin kişiye yakın istihdam kapasitesi bulunan fabrika sayesinde söz konusu bölümden mezun olacak öğrencilerin işsiz kalmayacağı belirtiliyor.

Çankırı Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada sanayide insan gücünün önemine işaret etti.

Kentte ciddi istihdam oluşturan lastik fabrikasının ihtiyacını karşılamak üzere lise bünyesinde 2012 yılında Lastik Üretim Bölümü açıldığını anlatan Yazıcı, "Yine aynı alanda geçen yıl da kimya laboratuvarı oluşturuldu. Bu alanlar lastik fabrikasında istihdam edilecek gençlerimizin yetişmesine büyük katkı verecek. Daha donanımlı, daha birikimli ve daha nitelikli insan gücünün yetişmesini sağlayacak." dedi.

Fabrikanın kentte ciddi bir istihdam potansiyeli olduğunu dile getiren Yazıcı, "Lastik fabrikası, tam kapasiteyle çalışması durumunda 3 bin kişiye yakın istihdam sağlayacak. Fabrikada çalışacak kişilerin hem laboratuvar hem de üretim mekanizmasıyla ilgili bölümlerde deneyim alması gerekiyor. Biz, bu nitelikteki insanları bu alanlarda yetiştiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA