TÜRKER BEKTAŞ

ANKARA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen MKYK toplantısı sona erdi. Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MKYK toplantısının Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tezkere görüşmelerinden dolayı biraz gecikmeli başladığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 94. MKYK toplantısını gerçekleştirdiklerini belirten Çelik, toplantıda kongre sürecinin değerlendirildiğini ve MKYK içinden çıkacak olan MYK’nın belirlendiğini söyledi. Başbakan Erdoğan’ın bütün MKYK üyelerinin görüşlerini alarak ve gizli oylamayla görüşlerine başvurduğunu kaydeden Çelik, “Bir liste oluşturdu. Bundan sonraki AK Parti’nin MYK’sını oluşturacak olan isimler şöyledir:

Siyasi ve Hukuk İşler Başkanlığı’na Mehmet Ali Şahin getirildi. Teşkilat Başkanlığı’na Ekrem Erdem, Seçimİşleri Başkanlığı’na Mustafa Şentop, Tanıtım ve Medya ile Parti Sözcülüğü görevine Hüseyin Çelik, Dış İlişkiler Başkanlığı’na Ömer Çelik, Sosyal İlişkiler Başkanlığı’na Nuket Hotar, Yerel Yönetimler Başkanlığı’na Menderes Mehmet Teyfik Türel, Ekonomi İşleri Başkanlığı’na Numan Kurtulmuş, Halkla İlişkiler Başkanlığı’na Salih Kapusuz, Mali ve İdari Başkanlığı’na Ahmet İdip Uğur, Ar-Ge Başkanlığı’na Süleyman Soylu getirildi. Genel Sekreterlik Haluk İpek tarafından yürütülecek. Kamuoyunun merakla beklediği liste budur. Ben listenin hem AK Parti’ye, tüm camiamıza, Türk demokrasi hayatına ve tüm milletimize hayırlar getirmesini olmasını diliyorum” diye konuştu.

“BU TEZKERE SAVAŞA RUHSAT VEREN BİR TEZKERE DEĞİLDİR”

Dün Suriye tarafından atılan top mermisinin Akçakale’de bir eve isabet etmesi sonucu hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dilediğini ifade eden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Türkiye bu konuda çok önemli bir kararlılık sergilemiştir ve derhal tezkere TBMM’ye getirilmiştir. Büyük bir çoğunlukla tezkere kabul edilmiştir. Bir kez daha ifade etmek istiyorum, bu tezkere bir savaş tezkeresi değildir, savaşa ruhsat veren bir tezkere değildir. Bize çocukluktan beri öğretilen bir şey verdi; ‘Hazır ol cenge, eğer istersen sulh-u salah’. Eğer güven ve barış istiyorsanız her an cenge hazır olmanız lazım.

Biz tabiî ki kararlılıkla sınırlarımızı, kararlılıkla vatandaşlarımızı, ülkemizi, ülkemizin menfaatlerini elbettehükümet ve devlet olarak koruyacağız. Tezkere bunun içindir. Kamuoyunda özellikle vatandaşlarımıza sesleniyorum. 'Kapıda bir savaş mı var' paniği asla olmasın. Biz yeri ve zamanı geldiğinde tıpkı bu saldırıdan sonra karşı taraftan ateş eden top bataryalarının vurulması gibi gerektiği zaman Türkiye bu müdahaleleri yapacaktır. Ama kendi yasama organından, yürütme organı böyle bir yetki almıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri kendilerine görev verildiği zaman bu görevleri yerine getireceklerdir.”

“DİĞER PARTİLER KONGRELERDEN YARA BERE İÇİNDE ÇIKIYOR”

MKYK’nın temel konusunun AK Parti’nin Büyük Olağan Kongresi olduğunun altını çizen Çiçek, “Kongremiz büyük bir disiplin, büyük bir tertip ve düzenle adeta demokrasi şöleni havasında geçti. Çok sayıda yurtdışından konuğumuz geldi. 50 ülkeden 200 yabancı konuk geldi. Yurt içinden sivil toplum örgütleri büyük bir ilgi gösterdi. Medya büyük bir ilgi gösterdi.

Türkiye’nin dört bir yanından AK Partililer geldiler. Sayın Başbakanımız bu kongrede hem delegelere, hem de camiamıza ve milletimize hesap verdi. Bu yetkiyi kendisine veren ve partisine veren halka hesap verdi,teşekkür etti. Çok geniş bir yelpazeyi AK Parti adına selamladı. Bu arada yaptıklarını ifade etti, yapacaklarını ifade etti. Yapacaklarımızın bir kısmını Sayın Başbakan önemli bir kısmını ifade etti” diye konuştu.

AK Parti'nin söylediklerini yapan, yapamayacaklarını da asla söylemeyen bir siyasi parti olarak halkın gönlüne kazındığını söyleyen Çelik, bundan sonraki yolculuklarının da aynı şevk ve aşkla devam edeceğini belirtti. Diğer siyasi partilerin kongrelerden çıktıklarında yara bere içinde kaldıklarını ve uzun zaman kendilerini toparlayamadıklarını savunan Çelik, kendilerinin her kongreden güçlenerek çıktığını ifade etti. Daha önce tartışmaların olduğunu kaydeden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“AK Parti merkezde midir? Kenarda mıdır? Uçta mıdır? Biliyorsunuz ki artık tartışılmaz bir şey vardır. Muhafazakar demokrat kimliğe sahip olan AK Parti, toplumsal merkezi siyasetin merkezine taşımıştır ve daha önce merkez sağ ismiyle isimlendirilen bütün partilerin tabanları da, yani bütün ırmaklarda bu denizde ve okyanusta toplanmıştır. Partimiz bu süreçten güçlenerek çıkmıştır.”

Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Çelik, bir gazetecinin “Seçim Koordinasyon Merkezi’ne bir atamaolup olmadığını ve diğer kurullara yönelik isimlerin belli olup olmadığını” sorması üzerine, “Dün disiplin kurulu kendi arasında bir toplantı yaptı. Sayın eski TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin’i başkan seçtiler” diye konuştu.