Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ilgili denetim mevzuatı kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda geçen yıl toplam 31,2 milyon lira idari para cezası uyguladı.

AA muhabirinin, BTK'nın 2015 yılı faaliyet raporundan derlediği bilgiye göre, kurum, 2013 yılında başlatılan ve geçen yıl devam ederek tamamlanan 3 denetimin 2'sinde idari para cezası uyguladı, 1 denetim ise henüz karar aşamasında bulunuyor. 2014'te başlatılan ve geçen yıl devam ederek tamamlanan 18 denetimin 5'inde idari para cezası kesildi, 4 denetim sonucunda ihtar verildi, 6 denetim karar aşamasında, 3 denetimle ilgili ise aykırılık tespit edilmedi.

Geçen yıl başlatılarak tamamlanan 17 denetimin 1'i için ilgili ihlaller bölge müdürlüklerine bildirilerek işlem yapılması istendi, 8 denetimle ilgili aykırılık tespit edilmedi, 8 denetim ise karar aşamasında.

Böylece kurum, geçen yıl ilgili denetim mevzuatı kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda toplam 31,2 milyon lira idari para cezası uyguladı.

Piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri

Piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında da 2015'te 374 firmaya ait bin 222 cihaz denetlendi. Denetlenen cihazların dağılımına bakıldığında, en büyük grubu 520 cihazla mobil telefonların oluşturduğu görüldü.

Kaynak: AA