İSTANBUL

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, repo kararının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada enflasyonun hedeflenen yüzdelik 2 seviyesine gelmesi düşüncesince mülk politikası duruşunu yeniden ele alabileceklerini belirtti.

Bu açıklamanın ECB'den şimdi çok motivasyon beklentilerini yanı sıra getirmesinin arkası sıra global riziko iştahı artarken, Brent petrolün varil fiyatı geçmiş güne başladığı 27,9 dolar seviyelerinden yükselişe geçti ve haset 29,57 dolardan tamamladı.

Bugün ise Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) şimdi çok genişleyeceği haberleriyle yükselişini sürdüren Brent petrolün varil fiyatı, 31 dolar desteğini aşarak 31,07 doları gördü. Brent petrolün varil fiyatı, şu dakikalarda ise toy kapanış düzeyinden yüzdelik 3,4'lük artışla 30,64 dolardan prosedür görüyor.

Analistler, bildirme fazlasına bağlı endişelerin bulunmuş olduğu ortak dönemde, ECB ve BoJ'un şimdi çok motivasyon sinyalinin öğrenci müteveccih tedirginlikleri yatıştırdığına dikkati çekerek bu durumun petrol fiyatlarının yükselişe geçmesini desteklediğini kaydediyor.

Brent petrolün varil fiyatının, 30 doların üstünde temelli olması yerinde 33,6 dolar düzeyinin imtihan edilebileceğini aktaran analistler, muhtemel art çekilmelerde ise 29,1'in dayanak konumunda olduğunu anlatım ediyor.

Batı Teksas şekli ham petrolün (WTI) varil fiyatı ise geçmiş ABD'de açıklayan haftalık kaba petrol stoklarının beklentilerin üstünde artmasına rağmen haset yüzdelik 5,4'lük artışla 29,81 dolardan tamamlamıştı.WTI'nın varil fiyatı ahit ise en faziletli 31,04 dolara denli yükselmesinin arkası sıra şu dakikalarda 30,69 dolardan müşteri buluyor.

Analistler ahit Avrupa ve ABD'de imalat endüstri Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin izlem edileceğini belirterek, WTI'nın varil fiyatında 33,2 doların dayanım kendisine öne çıktığını anlatım ediyor.

Muhabir: Belgin Yakışan

Kaynak: AA