Brent petrolün varil fiyatı, 37 doları aşarak 5 Ocak'tan buyana görmüş olduğu en efdal seviyeye çıktı.

Yılbaşından buyana sunma eksenli gelişmelerle fiyatların taraf bulmuş olduğu yer yağı piyasasında, arzu tarafında ise sonuç çağda ilkin ABD'de beklentilerden dobra mevrut verilerin tutarları desteklemesi dikkati çekiyor.

Brent şekli idmansız petrolün varil fiyatı, cuma namazı haset ABD'de açıklayan nema verilerinin beklentilerin üstünde gelmesinin arkası sıra ivmelenen yükselişini cemaziyelevvel de sürdürerek, haset yüzdelik 4,3 artışla 36,65 dolardan tamamlamıştı.

Bugün ise yükselişini 5'inci güne taşıyarak 37 doları aşan ve 5 Ocak'tan buyana görmüş olduğu en efdal seviyeye çıkan Brent petrolün varil fiyatı, Çin'de açıklayan imalat uran verilerinin beklentileri karşılamamasının arkası sıra kazançlarının müşterek tarafını arka verdi. Brent petrolün varil fiyatı şu dakikalarda 36,70 dolar seviyelerinden müşteri buluyor.

Analistler, ABD'de zaman açıklanacak yer yağı stokları ile imalat uran endekslerinin izlem edileceğini belirterek, Brent petrolün varil fiyatı düşüncesince 38 dolar düzeyinin ehemmiyetli dayanım konumunda bulunduğunu, bu seviyenin üstünde kalımlı olunması yerinde yükselişin ivme kazanabileceğini kaydediyor.

Batı Teksas şekli idmansız petrolün (WTI) varil fiyatı ise cemaziyelevvel haset yüzdelik 3,1'lik artışla 33,90 dolardan tamamlaması sonra zaman de yükselişini sürdürerek, şu dakikalarda 34,14 dolardan muamele görüyor.

Kaynak: AA