Bozdağ, "Danıştay, haksızlığa, hukuksuzluğa, anayasadaki eşitlik ilkesine ve hukuk devleti ilkesine aykırı olan bir uygulamaya verdiği kararla son vermiştir. Türkiye Barolar Birliği'nin (TBB) itiraz yoluna gitmemesi lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, partisinin yarın yapılacak Isparta İl Danışma Meclisi toplantısına katılmak için bugün kente geldi. Saat 14.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Vali Memduh Oğuz ve protokol üyeleri tarafından yağmur altında karşılanan Bozdağ, ilk olarak Valilik şeref defterini imzaladı. Vali Oğuz, Isparta'daki çalışmalar hakkında Bozdağ'a brifing verdi.

'SANKİ BİZDEN ÖNCE HİÇ HÜKÜMET GELMEMİŞ GİBİ'

Ziyarette konuşan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye'nin son 10 yılda kat ettiği yolun başarı hikayeleriyle dolu olduğunu söyledi. Türkiye'yi daha iyi bir noktaya taşımak için çalıştıklarını kaydeden Bozdağ, "Bugün her bakımdan ülkemiz pozitif olarak değerlendiriliyor. Türkiye adeta son 10 yılda yeniden kuruluyor. Her tarafı şantiyeye döndü. Hastaneleri, adliyeleri, yollarını biz yapıyoruz. Sanki Türkiye bugün kurulmuş, başka hükümet gelmemiş gibi. Keşke bizden öncekiler daha çeşitli işler yapsaydı da biz onların üzerine daha ileri şeyleri koyabilseydik" diye konuştu.

BAROLAR BİRLİĞİ'Nİ UYARDI

Gazetecilerin soruları üzerine Danıştay 8'inci Dairesi'nin TBB meslek kurallarında yer alan avukatların 'başları açık' görev yapacaklarına dair düzenlemede, yürütmenin durdurulması yönündeki kararını da değerlendiren Bozdağ, "Hukukun gereği olarak verilmiş bir karar" dedi.

Bozdağ, TBB'nin koyduğu kuralın anayasaya, hukuka, hukuk devletine aykırı olduğunu savundu. Bozdağ, şunları kaydetti:

"Danıştay, haksızlığa, hukuksuzluğa, anayasadaki eşitlik ilkesine ve hukuk devleti ilkesine aykırı olan bir uygulamaya verdiği kararla son vermiştir. TBB'nin itiraz yoluna gitmemesi lazım. Barolar Birliği, bu haksızlığı ikame etmek için mücadele etmemeli. Böylesi bir durum karşısında mahkemenin kararına uymalı. İptal edilen kuralı yeniden ikame etme gayreti içinde olmaktan vazgeçilip hukuku tesis eden bir yaklaşım benimsenmeli."

Bekir Bozdağ, TBB Başkanı Vedat Ahsen Coşar'ın karara itiraz edeceği bilgilerinin basında yer aldığına dikkati çekti. Bozdağ, "Kendisini ben tanıyorum insan haklarına hukuk devletine ne kadar bağlı olduğunu da biliyorum. Eğer Sayın Coşar TBB adına itiraz yoluna giderse benim inancımı da sarsmış olur. Çünkü ben Sayın Coşar'ın o noktadaki hassasiyetini de biliyorum. Umarım gazeteler yanlış yazıyordur" diye konuştu.

'KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ HAYIRLI OLSUN'

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, kabine değişikliğine ilişkin sorular üzerine ise "Hayırlı olsun. Biz bir ekibiz. Türkiye'mize hizmete devam ediyoruz" dedi.

ME(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)

(DHA - Mehmet ERÇAKIR)