Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 24 TV'de katıldığı "Moderatör" programında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan soruşturma ile ilgili soruya yanıt veren Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını ahlaksızlık olarak nitelendirdi.

 

Bakan Bozdağ konuyla ilgili şunları söyledi;
 

"Esasında bu bir terbiye, ahlak meselesi. Toplumumuzun sahip olduğu değerler anlayışıyla uyumlu haraket edebilme meselesi. Siyasetçiler elbette eleştiride bulunacak, karşıda ortaya konulanları eleştirecektir. Kimsenin bişey deme hakkı yok ama eğer herhangi bir siyasetçi küfür veya hakaret edip bunuda ben eleştiri yapıyorum, ben düşüncemi açıklıyorum diye takdim ederse bu kabul edilemez bir ahlaksızlıktır. Böyle bir şey olabilir mi?

 Siz birine küfür ediyorsunuz, hakaret ediyorsunuz bunu da ben eleştiri yapıyorum, düşüncemi açıklıyorum diye takdim ediyorsunuz. Küfür ve hakaret esasında akli, fikri, ilmi, siyasi, ahlaki ve edebi eksikliğin sonucu ortaya çıkar. Eğer bir kişi bilgisiyle,ilmiyle, ahlakıyla, fikriyle, düşüncesiyle yeterli donanıma sahipse liyakatliyse onun zaten küfre ihtiyacı olmaz, hakarete ihtiyacı olmaz. Çünkü onun küfür etmeye vakti olmaz, onun söyleyecek düşünceleri, onun söyleyecek fikirleri, onun söyleyecek konuları vardır. Onları dile getirebilir ama bunlar olmadığı zaman hemen iki cümleden sonra küfür ve hakaret yaptığı zaman çok büyük bir iş yaptığını, marifet yaptığını zannediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin liderliği gibi bir konuma gelmiş birinin bunu söylememesi lazım. Birisi kalkıp sen genel başkan bozuntusun, CHP' nin başında bir lider bozuntusunun, çok büyük bir lider bozuntususun demiş olsa büyük bir terbiyesizlik yapmış olur, bu kabul edilemez.

BİZ BUNA DUR DERİZ

Türkiye Cumhireyetinin Cumhurbaşkanına diktatör bozuntusu demek çok açık bir şekilde hakarettir. Bunun lamı da yok cimi de yok böyle bir hakareti yapma hakkı var mıdır yok mudur bence siyaselerin de yoktur. Herhangi bir vatandaşın da böyle bir hakareti yapma durumu asla söz konusu olamaz. Dün de açıklamalar yapıyor işte ben eleştirdim sen niye eleştirdin, politikalarını eleştiriyorsan buyur eleştir, yaptıklarını eleştiriyorsan buyur eleştir, sözlerini eleştiriyorsan buyur eleştir, buna kimse bir şey demiyor ama küfür ve hakaret noktasına gelindiğinde biz buna dur deriz. Bir de namustan şereften bahsediyor. Allah aşkına namus şeref sözünü ağzına alanlar her namuslu şerefli insanın dikkat ettiği gibi daha çok dikkat etmesi gerekmez mi ? 

Şimdi sayın Kılıçdaroğlu orada demesi lazım; Ağzımdan kaçtı. O anda belki bir gaf olarak görülebilir. Yani kamuoyuna ben bir saygısızlık yapmayı istemedim, ama o anda konuşma içerisinde ağzımdan çıktı deyip onu düzeltmesi icap ederken, dün grupta bunu ayrıca pekiştirmeye çalışıyor. Yani ahlaksızlığın haklılığı olmaz, terbiyesizliğin haklılığı olmaz, edepsizliğin haklılğı olmaz yani bunun izahı falan olmaz orada demesi lazım ki bu banada yakışmadı, ben bunu söylemekte büyük bir hata ettim demesi lazım.

Kaynak: HABER7.COM