Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunca (HSYK), 16 Aralık 2013'te Yargıtay'a seçilen 17, Danıştay'a seçilen 6 yeni üyenin mazbata töreni yapıldı.

Törene, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Askeri Yargıtay Başkanı Abdullah Arslan, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Erbil, HSYK ve yüksek yargı üyeleri katıldı.

Törende konuşan Adalet Bakanı ve HSYK Başkanı Bozdağ, meslekte en az 20 yılını başarıyla tamamlayan yüksek yargıçların bundan sonraki yaşamlarında da büyük başarı sağlayacaklarına inandığını dile getirdi.

Toplumu ayakta tutan yegane değerin adalet olduğunu belirten Bozdağ, adaleti, "her yerde her koşulda, istisnasız uygulanması, gösterilmesi, yaşanması, korunması, aranması, uğrunda her şeyin feda edilmesi ve ayakta tutulması gereken müstesna bir değer" olarak niteledi.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Adaletin güçlü olduğu yerde devlet de güçlüdür insan da güçlüdür her şey daha güçlüdür. Bunun sağlanabilmesinin ön koşulu da yargının görevini kendi doğal sınırları içinde yapması, işlemesi ve işletilmesidir.

Unutulmamalıdır ki, hakim ve savcının temel sorumluluğu devleti korumak, devlet fikri ile ilgili bireysel veya toplumsal her hangi bir çıkarı gözetmek değildir. Esas görev tarafsız ve bağımsız bir pozisyonda durarak hukuku korumak hakkı gözetmek adaleti teslim etmektir. Hukuk korunursa hak yerini bulursa devlet ve her türlü devlet ve toplum değeri korunmuş ve insan yüceltilmiş olur."

Törende daha sonra katılımcılar, yeni seçilen üyelere mazbatalarını vererek cübbelerini giydirdi.




AA