Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulunda görüşülen bakanlığının 2016 yılı bütçesi üzerinde hükümet adına yaptığı konuşmada, yargıda gerçekleştirilen reformları anlattı.

 

- 'Hakim ve savcı sayısı yüzde 57 arttı"

Bozdağ, hakim ve savcı sayılarının son 13 yılda yüzde 57 arttığını söyledi.

Adli ve idari yargı teşkilatında 14 bin 712 hakim ve savcının görev yaptığını dile getiren Bozdağ, bu sayının daha da artırılması gerektiğini vurguladı.

Bozdağ, 2002 yılında 3 bin 581 olan adli yargı mahkeme sayısının 2016'da 6 bin 131'e çıktığını, 146 olan idari yargı mahkeme sayısının ise 206'ya yükseltildiğini kaydetti.

Daha sonra, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2016 yılı bütçeleri kabul edildi.

Bu arada, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bütçe görüşmeleri devam ederken, Genel Kurul salonuna geldi. AK Parti'li milletvekilleri Davutoğlu'nu ayakta alkışladı. Milletvekillerinin yoğun ilgi gösterdiği Başbakan Davutoğlu, bütçelerin kabul edilmesinin ardından bakanları tebrik ederek, Genel Kurul'dan ayrıldı.

TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşimi saat 11.00'de toplanmak üzere kapattı.
memurlar.net