Bal­yoz da­va­sı sı­ra­sın­da adil dav­ra­nıl­ma­dı­ğı­nı ve ağır ih­lal­ler ya­şan­dı­ğı­nı be­lir­ten sa­nık avu­kat­la­rı, ye­ni­den yar­gı­la­ma ya­pıl­ma­sı için Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­’ne baş­vur­du. An­cak ara­dan yak­la­şık 8 ay geç­me­si­ne rağ­men ha­la bir ka­rar çık­ma­dı. Bal­yoz mahkû­mla­rı­nın ya­kın­la­rı­nın kur­du­ğu “Var­di­ya Biz­de­” plat­for­mu ise bu du­ru­ma dik­kat çek­mek için 5 Ma­yı­s’­tan be­ri An­ka­ra­’dan Ana­ya­sa Mah­ke­me­si bi­na­sı kar­şı­sın­da “a­da­let nö­be­ti­” tu­tu­yor. Ge­ce gün­düz el­le­rin­de Türk Bay­ra­ğı­’y­la nö­bet tu­tan­la­ra An­ka­ra­lı­lar da sahip çıkıyor. Yol­dan ge­çen sü­rü­cü­ler de araç­la­rı­nın klak­so­nu­nu ça­la­rak nö­bet­çi­le­re des­tek ve­ri­yor. An­cak bu sü­rü­cü­le­re An­ka­ra Em­ni­yet Mü­dür­lü­ğü ce­za yaz­ma­ya baş­la­dı.

Eve gönderiliyor

Ana­ya­sa Mah­ke­me­si önün­deki iki araçta bekleyen tra­fik po­li­sleri, klak­son ça­lan sü­rü­cü­le­rin pla­ka­la­rı­nı alıp, ad­res­le­ri­ne tra­fik ce­za­sı gön­der­me­ye baş­la­dı. Es­ki TBMM Baş­kan­ve­ki­li Uluç Gür­ka­n’­ın eşi Na­zi­me Gür­kan da, Ana­ya­sa Mah­ke­me­si önün­de des­tek amaç­lı klak­son çal­dı­ğı için 80 li­ra tra­fik ce­za­sı­na çarp­tı­rı­lan­lar ara­sın­da yer al­dı.

Gün­de iki ce­za

Gön­de­ri­len tu­ta­nak­ta ce­za ge­rek­çe­si ola­rak “Ge­rek­siz ye­re klak­son çal­ma­k” gös­te­ri­li­yor. Sa­bah-ak­şam ay­nı yo­lu kul­la­nan ve des­tek­le­ri­ni klak­son ça­la­rak gös­te­ren sü­rü­cü­le­re, gün için­de iki kez ce­za ya­zıl­dı­ğı da or­ta­ya çık­tı. Bu du­rum “A­da­le­t nö­be­ti­” tu­tan avu­kat­la­ra da bil­di­ril­di. Vatandaşlar ke­si­len ce­za­la­ra rağ­men “A­da­let nö­be­ti­”ne des­tek­le­ri­nin de­vam ede­ce­ği­ni söy­le­di­ler.

“Si­mit, po­ğa­ça ge­ti­ri­yor­la­r”

Ada­let Nö­be­ti­’ni baş­la­tan Bal­yoz da­va­sı avu­kat­la­rın­dan Şu­le Naz­lı­oğ­lu Erol, “A­da­let nö­be­ti­ne bü­yük bir des­tek var. Sa­bah­la­rı iş­yer­le­ri­ne gi­den­ler, nö­bet­te olan­la­ra si­mit, po­ğa­ça, ay­ran, süt, bö­rek ge­ti­ri­yor­lar. İş dö­nüş­le­rin­de ise araç­la­rı­nı park edip bi­zim­le bir­lik­te el­le­rin­de bay­rak­lar­la nö­bet tu­tu­yor­lar. Bir an ön­ce yar­gı­la­ma­nın ağır ih­lal­le­ri ol­du­ğu­na ve yar­gı­la­ma­nın ye­ni­len­me­si­ne ka­rar veril­me­si­ni bek­li­yo­ruz. Ana­ya­sa Mah­ke­me­si de ka­rar ver­mek­te ge­ci­ki­yo­r” de­di.

http://www.arcaajans.com/haber/guncel/boyle-ceza-gorulmedi/272629/