KAYSERİ

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına tahsil edilen Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi, mahkemeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, FETÖ/PDY'ye para desteği sağlandığı iddiaları karşı başlatılan soruşturmada gözaltına tahsil edilen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, ana ortaklık yöneticilerinden Memduh ve Erol Boydak ile Murat Bozdağ, sabahleyin saatlerinde Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde afiyet kontrolünden geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen zanlılar, işlemlerinin arkası sıra öğlen vakti saatlerinde baştan ayrımsız hastaneye getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, henüz sonraları adliyeye sevk edildi.

Savcılık işlemlerinin arkası sıra zanlılardan Hacı ve Memduh Boydak ile Murat Bozdağ tevkif istemiyle, Erol Boydak ise adli murakıp isteğiyle yasakçı mahkemeye sevk edildi.

FETÖ/PDY'ye para desteği sağlandığı iddiasıyla düzenlenen soruşturmada Boydak Holding'in 4 üst düzey yöneticisi evvel gözaltına alınmış, ana ortaklık merkezi ve zanlıların evlerinde murakıp yapılmıştı.

Muhabir: Mustafa Önal

Kaynak: AA